Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

my friend, it's worth to learn Greek

Η άσκηση για την Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011

Η φίλη σου η J. (ή ο φίλος ο G.) έχει μητρική γλώσσα τα Αγγλικά (ή τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά), δηλαδή μια από τις ισχυρές ή διαδεδομένες ευρωπαϊκές γλώσσες.




Επικοινωνείτε ταχτικά με πολλούς τρόπους (Skype, e-mail, κινητό κ.ά.). Πρόσφατα σε ένα e-mail του σου ανακοίνωσε ότι τη φετινή σχολική χρονιά πρέπει να επιλέξει στο πρόγραμμα Σπουδών του Σχολείου του μια από τις λεγόμενες "μικρές" ευρωπαϊκές γλώσσες: Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Δανικά, Σουηδικά, Ελληνικά, Ουγγρικά κ.ά..


Του στέλνεις e-mail (300-400 λέξεις) και προσπαθείς να τον πείσεις ότι είναι χρήσιμο από πολλές απόψεις να επιλέξει να μάθει Ελληνικά, ως πρώτη μη διαδεδομένη ευρωπαϊκή γλώσσα.


Αποχαιρετώντας τον, τον καλείς να έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι για practice!




Διευκρίνιση - Οδηγία: Εννοείται ότι το e-mail το γράφεις στα Αγγλικά (Γαλλικά ή Γερμανικά). Για τις ανάγκες όμως του μαθήματος Νεοελληνική Γλώσσα παρουσιάζουμε, εξετάζουμε και αναλύουμε τη μετάφραση αυτή του κειμένου στα Ελληνικά. Γι' αυτό και γράφουμε κατευθείαν στα Ελληνικά, εκτός αν μας διευκολύνει να το συντάξουμε πρώτα στα Αγγλικά και να το μεταφράσουμε μετά στα Ελληνικά. Αυτονόητο ότι δεν αξιολογείται το κείμενο στα Αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου