Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Θεματάκι...

Να σας ρωτήσω.... Λοιπόν... τι γνώμη έχετε για τις ηθικές αρχές και τα 'πρέπει' στη ζωή μας?? Θεωρείτε ότι είναι κάτι υποκειμενικό ή είναι ένας 'άγραφος κανόνας' κοινός για όλους???? Πρέπει να δρούμε με βάση αυτά???



Να σας ακούσω!!!!

14 σχόλια:

  1. Θεωρώ πως υπάρχουν πολλών ειδών ηθικές αξίες και κανόνες και χωρίζονται επίσης σε πολλές κατηγορίες..υπάρχουν οι γραπτοί νόμοι που ορίζονται από το Σύνταγμα,που σου απαγορεύουν να σκοτώσεις,ή να κυκλοφορήσεις στον δρόμο χωρίς να φοράς κανένα ρούχο..οπότε εκεί υπάρχουν ποινές και κυρώσεις..Υπάρχουν οι ηθικές αξίες που η κάθε κοινωνία ή κοινωνική ομάδα καθορίζει μόνη της και τα μέλη αυτής δρουν με βάση αυτές τις ηθικές αξίες και αυτούς τους κανόνες..Ίσως η μη τήρηση τους να μην τους επιβάλλει τέτοιες ποινές όπως οι νόμοι του κράτους αλλά σίγουρα υπάρχει η κοινωνική κατακραυγή και ο αποκλεισμός..Τέλος υπάρχουν πρέπει και ηθικές αξίες που διαμορφώνει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά ανάλογα με τον τρόπο που έχει μεγαλώσει και έχει ζήσει και ανάλογα με το πως έχουν επηρεάσει τον χαραχτήρα του οι φορείς κοινωνικοποίησης..Επίσης ο κάθε ένας από εμάς έχει τα ανάλογα πρέπει με βάση την περίσταση αλλά και με βάση τα συναισθήματα του..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίστεψε με δεν θες να απαντήσω :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ!!!! Υπάρχουν όλα αυτά που ανέφερες, αλλά ακόμη δεν ξέρω αν πρέπει αυτα να καθορίζουν τη ζωή μας... Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας ειναι υποχρεωμένος να τηρεί τις αξίες και τα πρέπει στο βαθμό που χρειάζεται έτσι ώστε να μην βλάπτει ή ενοχλεί ή προσβάλει με τις ενέργειες του τους άλλους!!! Αλλά ως εκεί.... Διαφωνώ κάθετα με το μέρος του κοινωνικού αποκλεισμού ή της κοινωνικής κατακραυγής και σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι είμαστε πραγματικά ,ας μου επιτραπεί ο όρος, κλειστόμυαλη και επικριτική κοινωνία και ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς μας έχει μείνει σε άλλες δεκαετίες... Και οι προσπάθιες να αλλάξουμε μόνο απελπισμένες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα... θέλω να απαντήσεις!!! Γιατί να μη θέλω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βαριεμαι να τεκμηριωσω αποψη τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .... εντάξει.... Λοιπόν και για να μη νομίζετε οτι αυτά που λέμε είναι άσχετα με το μάθημα, έχω να πω ότι την αφορμή για αυτή τη συζήτηση την πήρα από το κείμενο 'Η Τιμή και το Χρήμα'. Σε ένα σημείο έλεγε πως η Ρήνη,(βασικό πρόσωπο του διηγήματος) είναι <>. Ήθελα να δω κατά πόσο κάτι τέτοιο ισχύει και στις μέρες μας!! Γι' αυτό αναφέρθηκα στις ηθικές αξίες και τα "πρέπει"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε οχι που δεν θα το επαιρνες απο το μαθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!! ΝΑΙΙΙΙ... ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!!!! ΚΟΙΤΑ ΣΤΟ CHAT ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.... ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΒΟΥΛΑ ΠΩΣ... ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΛΑΣ ΜΑΛΛΟΝ... ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΑ ΒΙΝΤΕΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή