Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ευρωλίγκα αυστηρά για «αιωνίους»!

Ο Μπερτομέου ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ότι μόνο όσες ομάδες έχουν ισχυρή διοίκηση και μεγάλο μπάτζετ μπορούν να συμμΤα εγγυημένα συμβόλαια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με την Ευρωλίγκα πρόκειται να ανανεωθούν και όπως φαίνεται θα είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στη γενική συνέλευση της Βαρκελώνης συζητήθηκαν όλες οι αλλαγές που υιοθετεί η διοργανώτρια αρχή για να ισχύσουν από την επόμενη σεζόν (διεξαγωγή του TOP16 με δυο ομίλους των οκτώ ομάδων και μεταφορά της αγωνιστικής δράσης το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και όχι Τετάρτη-Πέμπτη). Ανάμεσα στα άλλα όμως, φαίνεται πως έκλεισε ο δρόμος της διοργάνωσης για τις άλλες ελληνικές ομάδες, πλην «αιώνιων», όπως έχουν διαμορφωθεί τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Η κουβέντα για τις ελληνικές θέσεις ξεκίνησε με αφορμή την κατάργηση ή συμπύκνωση του προγράμματος των προκριματικών αγώνων, καθώς το εγχείρημα μέχρι στιγμής δεν έχει εντυπωσιάσει τους παράγοντες της Ευρωλίγκας.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι εμφανίζονται στη διοργάνωση ομάδες με μικρό μπάτζετ (που πολλές φορές ίσα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ) και δεν έχουν ισχυρή διοίκηση.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε τις συγκεκριμένες αδυναμίες της διοργάνωσης «φωτογραφίζοντας» ίσως τις τελευταίες ελληνικές συμμετοχές (ΠΑΟΚ) και... αρνήσεις που έλαβε (από Άρη φέτος και Μαρούσι πέρυσι) και επιβεβαίωσε ότι η μορφή του Eurocup θα μείνει ίδια, ενώ θα συμμετέχουν τρεις ελληνικές ομάδες. Τα άσχημα... μαντάτα από ελληνικής πλευράς άκουσε ο Βασίλης Οικονομίδης εκπροσωπώντας τον ΕΣΑΚΕ. Ο Μάνος Παπαδόπουλος παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση εκ μέρους του Παναθηναϊκού και ο Χρήστος Σταυρόπουλος από τον Ολυμπιακό.
ετέχουν στην Ευρωλίγκα απορρίπτοντας κάθε ελληνική ομάδα, πλην «αιωνίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου