Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σφαγή στη Συρία!

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Διεθνής κατακραυγή για την αιματοχυσία!

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 40 πολίτες σε επιθέσεις τους εναντίον συγκεντρώσεων στις οποίες εκφράστηκε το αίτημα να υπάρξει διεθνής προστασία για τους διαδηλωτές που αξιώνουν δημοκρατία, υποστήριξαν ακτιβιστές.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην πόλη Χάμα, όπου η παρουσία των υπηρεσιών ασφαλείας είναι έντονη μετά την επιχείρηση του στρατού πριν από δύο μήνες, και στη Χομς, όπου ο στρατός και παραστρατιωτικοί πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κάνουν εφόδους σε κατοικημένες περιοχές για να καταστείλουν διαδηλώσεις και μια ένοπλη εξέγερση εν τω γεννάσθαι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών αραβικών χωρών καταδίκασαν χθες τους "φόνους αμάχων" στη Συρία σε μήνυμά τους προς τον πρόεδρο Άσαντ, καλώντας την Δαμασκό να "λάβει τα αναγκαία μέτρα" για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

"Η αραβική υπουργική επιτροπή εξέφρασε την καταδίκη της για τις δολοφονίες αμάχων οι οποίες συνεχίζονται στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα η συριακή κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να τους προστατεύσει", ανέφερε το μήνυμα, που δημοσιοποιήθηκε με ένα ανακοινωθέν στο Κάιρο.

Η υπουργική αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία είχε συνομιλίες την Τετάρτη στην Δαμασκό με τον πρόεδρο Άσαντ, ανέφερε ότι θα συναντηθεί αύριο Κυριακή με σύρους αξιωματούχους στο Κατάρ με στόχο να εξευρεθεί "μια λύση στη συριακή κρίση".

Οι ΥΠΕΞ των αραβικών χωρών, οι οποίοι αποπειρώνται να διαμεσολαβήσουν ανάμεσα στο καθεστώς και στην αντιπολίτευση, ανέφεραν ότι είχαν "ειλικρινείς" και "φιλικές" συνομιλίες με τον Άσαντ την Τετάρτη-ημέρα κατά την οποία οι ακτιβιστές έκαναν λόγο για 19 νεκρούς σε επεισόδια βίας.


Πηγή: NEWS 24/7

2 σχόλια: