Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

έφηβοι και σεξουαλική ζωή..

Τι πιστεύετε για τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των εφήβων;Είναι ενεργοί οι περισσότεροι έφηβοι σήμερα σ'αυτό τον τομέα;Είναι ενημερωμένοι για την προφύλαξη και κατά πόσο την χρησιμοποιούν;

5 σχόλια:

  1. AX!Δυσκολο θεμα διαλεξες Ευη.Πιστευω οτι οι εφηβοι ειναι ενημερωμενοι πανω σ'αυτο,η αν δεν ειναι μπορουν πληρως νε ενημερωθουν υπαρχουν πολλες πηγες για να ψαξουν.Oμως αυτο ακριβως ειναι το προβλημα ,ξερουν παρα πολλα,που τους μπερδευουν.Η μεταβαση του εφηβου σε αυτο το τομεα ειναι δυσκολη και οι κοινωνια δεν κανει κατι γι αυτο.Υστερα ειναι και τα ταμπου,που κανουν τον εφηβο να μην απολαυση αυτο το κομματι.Ας μην μιλησω για τις επιφανειακες σχεσεις που κανουν μερικοι μονο και μονο γι αυτο το πραγμα.Οσο αφορα την προφυλαξη πισρευω οτι οι ελληνες εφηβοι ειναι καλυτερα ενημερωμενοι και πιο προσεκτικοι και απο τους ξενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεωρώ πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κοινωνία και τα δήθεν στερεότυπα..όσο αφορά την προφύλαξη θεωρώ πως δεν έχουν τουλάχιστον οι Έλληνες έφηβοι δεν έχουν και την καλύτερη σχέση μαζί της..παρόλα αυτά πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ ειδικά τα κορίτσια στην εφηβεία που τα περισσότερα είναι πολύ ευκολόπιστα να μην παρασύρονται από ψεύτικες υποσχέσεις και να κάνουν πράγματα μόνο όταν μπορούν να είναι πραγματικά σίγουρες..ή τουλάχιστον να κάνουν πράγματα εν γνώση τους..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άντε να πω και εγώ τη γνώμη μου.... λοιπόν.. νομίζω ότι ενημέρωση υπάρχει πάνω στο θέμα της προφύλαξης.. το πρόβλημα σε αυτή την ηλικία δεν είναι τόσο η ενημέρωση, όσο η ανωριμότητα που υπάρχει στην εφηβεία... συχνά (στην εφηβεία), γίνονται πράγματα τα οποία προφανώς δε τα έχουμε υπολογίσει ούτε έχουμε σκεφτεί τις συνέπειες. Επομένως λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν όρια σε όλα όσα κάνουμε και πολύ περισσότερο όταν κάνουμε πράγματα μαζί με άλλους... γιατί παρασύρουμε και άλλα άτομα στα "παιχνίδια" που παίζουμε εμείς... συμφωνώ επίσης με αυτό που είπε η Ιωάννα για τις σχέσεις... είναι εντελώς επιφανειακές... αλλά είναι λογικό.. σε αυτή την ηλικία δε μπορείς να ξεχωρίσεις τι νιώθεις!! πόσο μάλλον να προσφέρεις τα συναισθήματά σου σε κάποιο άλλο άτομο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ επίσης..βέβαια ο κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του..παρόλα αυτά η προσοχή σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καλύτερος οδηγός..Επίσης δεν παρατηρείτε κι εσείς ότι φάσκουμε και αντιφάσκουμε; Σε κάποιες άλλες δημοσιεύσεις τουλάχιστον εγώ λέω πως η καρδιά είναι αυτή που πρέπει να ακούμε πάντα και τώρα λέω πως το μυαλό είναι αυτό που πρέπει να μας οδηγεί..τελικά τα πάντα έχουν έναν άξονα εξάρτησης συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνώωωωω!!! εγώ λέω συνδυασμός!!! ότι λέει η καρδιά αν το επιτρέπει η λογική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή