Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Γιατί να μην κερδίσουμε;»

Το ματς στο «Βεστφάλεν» θα κρίνει πολλά όσο αφορά την ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως στόχος είναι να αντέξει η ομάδα του στο ρυθμό, καθώς έτσι μπορεί να πάρει και το... τρίποντο!
Οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσαν το παρών στην συνέντευξη Τύπου για λογαριασμό του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας το παιχνίδι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και ξεκαθαρίζοντας πως το ζητούμενο είναι το θετικό αποτέλεσμα
Για το κατά πόσον μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα κάνοντας περήφανο τον κόσμο του ο Βαλβέρδε είπε: Δεν θυμάμαι τι ακριβώς συνέβη στη συνέντευξη Τύπου πριν από την Αρσεναλ। Πάει πολύς καιρός. Αύριο παίζουμε με την Μπορούσια, ένα σημαντικό ματς και για εμάς, και για τον αντίπαλό μας. Η ομάδα που θα επιβάλει το δικό της παιχνίδι, θα κερδίσει.Η Μπορούσια ανεβάζει ψηλά τον ρυθμό στο παιχνίδι. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό. Η ομάδα που θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της, θα νικήσει. Αν το καταφέρουμε θα είναι σίγουρα κάτι δύσκολο, όπως ήταν και στην Αθήνα. Εμείς την θέλουμε όμως πολύ τη νίκη.
Για το εάν θα είναι ικανοποιημένος από μία ισοπαλία: Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτή τη στιγμή, γιατί αν παίξουμε άσχημα η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα। Αν παίξουμε καλά, δεν θα είμαι ευχαριστημένος. Η πρόθεσή μας είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε.
Το νόημα που έχει το ματς της Τρίτης: Σίγουρα περνάμε δύσκολα ως χώρα και από εκεί και πέρα ως Ολυμπιακός εκπροσωπούμε την Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε χαρά σε όλους τους Ελληνες. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και αυτό που θα κάνουμε είναι να δώσουμε τα πάντα. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ματς. Είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι να δώσουμε το 100%.

Αφιερωμένο στον oute_kan!





Ο Κοστάντσο δεν μπορεί να… πιάσει ούτε fm στο ραδιόφωνο!

Ο Κοστάντσο δεν μπορεί να… πέσει ούτε για ύπνο!

Το «κάποιο άγαλμα» που είδε τον Πουλόπουλο και τον θυμήθηκε, ήταν ο Κοστάντσο!

Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει φόρο ακινήτων για τον Κοστάντσο!

Ο Κοστάντσο δέχτηκε πρόταση ......
να παίξει σε μια αστυνομική ταινία όπου θα υποδύεται τον ταμία σε μια ληστεία τράπεζας. Θα μπει ο ληστής και θα του πει «ακίνητος». Τον έχει άνετα τον ρόλο…

Όλα είναι ανοιχτά στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ειδικά η εστία του!

Ο Κοστάντσο όταν γεράσει σίγουρα θα πάει από χέσιμο. Από πέσιμο αποκλείεται!

Ο Κοστάντσο όταν ήταν έφηβος είχε πρόβλημα στο να φλερτάρει. Δεν μπορούσε να την… πέσει στα κορίτσια!

«Καλημέρα σας παιδάκια. Είμαι ο νέος σας καθηγητής τερματοφυλάκων. Σήμερα στο πρώτο μάθημα θα μιλήσουμε για την κλειστή μας γωνία. Ποιος μιλάει εκεί πίσω; Κοστάντσοοοο, πάλι εσύ κάνεις φασαρία; Βγες έξω τώρα».

«Δεν μπορώ να βγω έξω, κύριε»

«Γιατί, Κοστάντσο;»

«Φοβάμαι μην κάνω λάθος στην… έξοδο».

Γιατί οι ψαράδες ζηλεύουν τον Κοστάντσο; Γιατί έχει συνέχεια γεμάτα… δίχτυα!

Ο Κοστάντσο ήταν κακός στη γραμματική, γιατί έκανε συνεχώς λάθος στην ονομαστική και την αιτιατική… πτώση!

Τι κοινό έχουν ο Κοστάντσο και μια Καρυάτιδα; Και οι δύο είναι ακίνητοι σαν άγαλμα και δεν χρησιμοποιούν τα χέρια τους. Πώς είπατε; Η Καρυάτιδα δεν έχει χέρια; Ε και ο Κοστάντσο που έχει…

Με τόσο ακίνητο Κοστάντσο, δεν είναι ειρωνεία να γράφουν ότι… κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα η απόδοσή του;

Ας μην είμαστε κακεντρεχείς. Ο Κοστάντσο είναι αστέρι. Ναι αλλά όταν είναι να κάνουμε ευχή, ακόμα και τα αστέρια… πέφτουν καμιά φορά.

Πετάει, πετάει ο.... Κοστάντζο???

Βάλτο όταν βρέχει να τ'ακούς.....

Θέλω γνώμες γι αυτό το τραγούδι...


Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony

Μαντέψτε τι καίγεται από πίσω!!

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σφαγή στη Συρία!

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Διεθνής κατακραυγή για την αιματοχυσία!

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 40 πολίτες σε επιθέσεις τους εναντίον συγκεντρώσεων στις οποίες εκφράστηκε το αίτημα να υπάρξει διεθνής προστασία για τους διαδηλωτές που αξιώνουν δημοκρατία, υποστήριξαν ακτιβιστές.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην πόλη Χάμα, όπου η παρουσία των υπηρεσιών ασφαλείας είναι έντονη μετά την επιχείρηση του στρατού πριν από δύο μήνες, και στη Χομς, όπου ο στρατός και παραστρατιωτικοί πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κάνουν εφόδους σε κατοικημένες περιοχές για να καταστείλουν διαδηλώσεις και μια ένοπλη εξέγερση εν τω γεννάσθαι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών αραβικών χωρών καταδίκασαν χθες τους "φόνους αμάχων" στη Συρία σε μήνυμά τους προς τον πρόεδρο Άσαντ, καλώντας την Δαμασκό να "λάβει τα αναγκαία μέτρα" για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

"Η αραβική υπουργική επιτροπή εξέφρασε την καταδίκη της για τις δολοφονίες αμάχων οι οποίες συνεχίζονται στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα η συριακή κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να τους προστατεύσει", ανέφερε το μήνυμα, που δημοσιοποιήθηκε με ένα ανακοινωθέν στο Κάιρο.

Η υπουργική αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία είχε συνομιλίες την Τετάρτη στην Δαμασκό με τον πρόεδρο Άσαντ, ανέφερε ότι θα συναντηθεί αύριο Κυριακή με σύρους αξιωματούχους στο Κατάρ με στόχο να εξευρεθεί "μια λύση στη συριακή κρίση".

Οι ΥΠΕΞ των αραβικών χωρών, οι οποίοι αποπειρώνται να διαμεσολαβήσουν ανάμεσα στο καθεστώς και στην αντιπολίτευση, ανέφεραν ότι είχαν "ειλικρινείς" και "φιλικές" συνομιλίες με τον Άσαντ την Τετάρτη-ημέρα κατά την οποία οι ακτιβιστές έκαναν λόγο για 19 νεκρούς σε επεισόδια βίας.


Πηγή: NEWS 24/7

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

To 5μελές μας!

Οι ακόλουθοι είναι οι μαθητές που συγκροτούν το 5μελές της τάξης του Α3 για τη σχολική χρονιά 2011-2012 :

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης

Γραμματέας: Μαρία Μπαϊρακτάρη

Ταμίας: Παρασκευή Λάμπρου

Α' μέλος: Ιουλία Μανωλακάκη

Β' μέλος: Αναστάσιος Λεμπέσης

Προσωπικά ας ευχηθώ καλό κουράγιο...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα στο διηνεκές


Ξέρεις ότι:

Ο Νίκος Κακλαμανάκης θέλοντας να δώσει ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό για τη συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων της Ελλάδας και μεταξύ άλλων να δείξει τη συμπαράστασή του στις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες περνούν οι Έλληνες έκανε πράξη τη δική του υπέρβαση: διαπλεύσε το Αιγαίο από την Άνδρο έως την Κάρπαθο, μια απόσταση 320 ναυτικών μιλίων (περίπου 580 χιλιόμετρα) μέσα σε δύο μέρες.

http://www.kaklamanakis.gr/news.asp?ITMID=195&LANG=GR

http://www.skai.gr/news/sports/article/184262/antigrafotounikolas-kaklamanakis/

Η Ελλάδα στο διηνεκές


Ξέρεις ότι:

· Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280-284 μ.Χ. και πέθανε το 303 ή το 305 μ.Χ. στη Θεσσαλονίκη και δολοφονήθηκε με λογχισμό στα πλευρά, καθώς αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού» Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός πάνω από τον τάφο του.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82

· Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 1912, ημέρας της γιορτής του πολιούχου και προστάτη της πόλης Άγιου Δημητρίου, η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό: μόλις είκοσι ημέρες μετά την κήρυξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου και λίγες ώρες προτού ο βουλγαρικός στρατός φτάσει με τη σειρά του στην - ήδη ελληνική - Θεσσαλονίκη…

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_26/10/2007_169465

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9

· 28η Οκτωβρίου 1940. Η Ελλάδα μέσω του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά απαντά "OXI" στο τελεσίγραφο της Ιταλίας. H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Συνάντηση Χίτλερ - Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. "Φύρερ, προελαύνουμε.." ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσσολίνι.

Ο πρώτος νεκρός στρατιώτης ήταν ο Τσιαβαλιάρης Βασίλειος από την Πιάλεια Τρικάλων, του Αποσπάσματος Πίνδου (51 ΣΠ), ο οποίος φονεύθηκε στο 21ο Φυλάκιο της Πίνδου (στη θέση ΕΛΛΗ ΝΟΑΛΒΑΝ, υψόμετρο 1340), στις 28 Οκτωβρίου 1940, στις 05:00 ώρα. Στη μικρή πλατεία του χωριού του στήθηκε το 2000 ο ανδριάντας του.

Την 1η Νοεμβρίου 1940 (11.30 ώρα) σκοτώθηκε ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, του 4ουΣΠ,από τη Χάλκη Δωδεκανήσου, μαχόμενος ηρωικά, στο ύψωμα Τσούκα, (υψ. 1157) ανατολικά του χωριού Φούρκα.

http://www.rhodeslibrary.gr/info/2003_2/inde http://www.giannena-e.gr/ihnilatontas%20tin%20istoria/kakoudakis_italiki_eisvoli.aspxx.html

· Τη νύκτα της 30ης Μαΐου, ξημερώνοντας η 31η Μαρτίου του 1941, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας αφαίρεσαν τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακρόπολη Αθηνών, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ασκήσεις για Λογοτεχνία αύριο (Οριστικό κείμενο!)


1.α. Ποιες απόψεις εκφράζουν για την αγάπη, την οικογένεια και τη γυναίκα ο Αντρέας, ο θείος του Σπύρος και ο φίλος του Αντώνης; (Με βάση το απόσπασμα "Στην ταβέρνα του Τραγούδη", σσ. 141-143



1.β. "Ισχύουν και σήμερα (αυτές οι απόψεις); Αν ναι , σε ποιο βαθμό και σε ποιες κοινωνικές συνθήκες(κοινωνικά περιβάλλοντα);".



Θ. Μ.

P.S. (Υ.Γ. = Υστερόγραφο): Είχε αναρτηθεί κι άλλη άσκηση, που όμως, μετά από επισήμανση της Παναγιώτας, αποσύρθηκε ως άκυρη!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Dio Bò Che Bello!

Θεέ μου, πόσο όμορφη»!! Το 2009 η αυτοβιογραφία του έμοιαζε με ύμνο στη ζωή ενός παιδιού που έζησε τα όνειρά του। Δύο χρόνια μετά, το τέλος ήταν εκείνο που η μαμά του ίδιου παιδιού πάντα φοβόταν।
Ξέρεις από Βέσπα;

Στην Ιταλία και ειδικότερα στην επαρχία, η μοτοσικλέτα είναι ένας μύθος। Είναι στην κουλτούρα της χώρας, περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Κάπως έτσι φτάνουμε στο Ρίμινι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και πιο συγκεκριμένα στο Κοριάνο, μια πόλη περίπου 10.000 κατοίκων. Ο Μάρκο Σιμοντσέλι γεννήθηκε εκεί στις 20 Ιανουαρίου του 1987 και σύντομα άρχισε να αναπτύσσει ένα ταλέντο και μια κλίση διαφορετική από τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας του.
Ο ΚΟΡΙΟΣ Τι κρίμα! Ξέρεις από Βέσπα;

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Είδησεις από τη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα


Αυτού του είδους τις αξιολογήσεις και κατατάξεις, όπως η παρακάτω, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με περίσκεψη και ψυχραιμία. Γιατί;
1ο Καθεμιά πραγματοποιείται με διαφορετικά κριτήρια
2ο Εξυπηρετεί διαφορετική σκοπιμότητα
3ο Απεικονίζει μια μεταβαλλόμενη κατάσταση.

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ εκτοπίζεται για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο από την κορυφή της λίστας με τα καλύτερα πανεπιστήμια. Το βρετανικό Κέιμπριτζ είναι το κορυφαίο, όμως τα αμερικανικά πανεπιστήμια γενικώς κυριαρχούν στη λίστα με τα 400 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Μετά το Κέιμπριτζ και το Χάρβαρντ ακολουθούν κατά σειρά: στην τρίτη θέση το αμερικανικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στην τέταρτη το αμερικανικό Γέιλ, στην πέμπτη η βρετανική Οξφόρδη, στην έκτη το Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, στην έβδομη το UCL (Λονδίνο), στην όγδοη και ένατη θέση τα πανεπιστήμια του Σικάγου και της Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) και, στη 10η θέση, το Κολούμπια (ΗΠΑ).

Τη λίστα συνέταξε η εφημερίδα US News and World Report με βάση έξι κριτήρια: τη φήμη του πανεπιστημίου στους ακαδημαϊκούς κύκλους, τη φήμη του στους κύκλους των εργοδοτών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, το ποσοστό των ξένων καθηγητών, το ποσοστό των ξένων φοιτητών και τις αναφορές σε επιστημονικά έντυπα ανά σχολή.
Η διαφορά μεταξύ Κέιμπριτζ και Χάρβαρντ ήταν εξαιρετικά μικρή - μόλις 0,7 βαθμοί - και οφείλεται κυρίως στην πιο εντυπωσιακή αναλογία καθηγητών-φοιτητών του Κέιμπριτζ.

Το πρώτο μη αμερικανικό και μη βρετανικό πανεπιστήμιο που εμφανίζεται στη λίστα είναι το ΜακΓκίλ του Καναδά στην 17η θέση. Το καλύτερο ασιατικό πανεπιστήμιο είναι του Χονγκ Κονγκ (HKU) στην 22η θέση.

Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στη λίστα είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας στην 387η θέση. Τερμάτισε πίσω από πανεπιστήμια της Ουγγαρίας, των Φιλιππίνων, του Μεξικού, του Ομάν και της Σαουδικής Αραβίας.

Εφέτος η US News έδωσε στη δημοσιότητα χωριστή λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια της Ασίας για την κατάρτιση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά κριτήρια, όπως η φήμη του πανεπιστημίου ανάμεσα σε ασιάτες εργοδότες. Τις δυο πρώτες θέσεις κατέλαβαν πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ, με πρώτο το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας (HKUST), ενώ στην πρώτη δεκάδα κυριαρχεί η Ιαπωνία με πέντε πανεπιστήμια.

Στις λίστες ανά τομέα σπουδών, το ΜΙΤ κυριάρχησε σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς και αναδείχθηκε κορυφαίο στην επιστήμη των υπολογιστών, στους πολιτικούς μηχανικούς, στους χημικούς μηχανικούς, στους ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους, στην αεροναυπηγική κλπ.

Το Χάρβαρντ είναι κορυφαίο στη βιολογία, την ψυχολογία, την λογιστική, την οικονομετρία, τις πολιτικές επιστήμες, τις διεθνείς σχέσεις και την κοινωνιολογία. Το Στάνφορντ στην στατιστική, η Οξφόρδη στη γεωγραφία και το Κέιμπριτζ στην γλωσσολογία, την φυσική και την αστρονομία.

Adele - Set fire to the rain


Ένα πολύ ωραίο τραγούδι...


Ο Μήτσιος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!


Σε άλλη χώρα πρέπει να ζει ο 31χρονος διαιτητής, που πήγε να τινάξει στον αέρα το ματς για ένα πανό κατά των πολιτικών.

Τελικά σε αυτή τη χώρα οι βολεμένοι είναι ουκ ολίγοι… Και δεν τους φτάνει που έχουν πιάσει τη… καλή, στην πλάτη του ελληνικού λαού, αλλά φροντίζουν να προκαλούν και τους υπόλοιπους με την στάση τους. Όπως έκανε δηλαδή ο Χρήστος Μήτσιος το Σάββατο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

Σε μία περίοδο που η ανεργία στη χώρα «χτυπάει» κόκκινο, που οι μειώσεις στους μισθούς όλων είναι αλλεπάλληλες και κάθε μέρα ξεφυτρώνει από ένα νέο χαράτσι, ο 31χρονος διαιτητής κόντεψε να τινάξει στον αέρα το παιχνίδι με τον Εργοτέλη με το έτσι… θέλω. Φαίνεται θα ζει σε άλλη χώρα, τις ημέρες που δεν σφυρίζει παιχνίδια και δεν έχει αντιληφθεί την οργή του κόσμου.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, η κίνησή του να διακόψει το ματς στο 35ο λεπτό προκειμένου να κατέβει το πανό των οργανωμένων που έγραφε: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων», το οποίο συνοδεύτηκε από συνθήματα κατά του Πρωθυπουργού και γενικώς των πολιτικών.

Με τη κίνησή του αυτή μάλιστα, όχι απλά δεν κατάφερε να σταματήσει τα συνθήματα, αλλά έκανε όλο το γήπεδο να σηκωθεί στο… πόδι και να βρίζει, αγανακτισμένος από κάτι τέτοιους ανθρώπους όπως ο Μήτσιος που κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα μίας χώρας.

Μάλιστα χρειάστηκε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο ο Δημήτρης Γόντικας και να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την διακοπή, για να πειστεί να ξεκινήσει και πάλι το παιχνίδι με 7 λεπτά καθυστέρηση…

πηγή : leoforos.gr

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Σοβαροί και προσεκτικοί»!

Σοβαρότητα αλλά και μεγάλη προσοχή», είναι το σύνθημα που επικρατεί στον Ολυμπιακό για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους το βράδυ του Σαββάτου. Τι δοκίμασε στην προπόνηση ο Βαλβέρδε και τι σχήμα σκέφτεται να κατεβάσει.
Δοκίμασε Πάντελιτς και Μιραλάς ως αντί-Ιμπαγάσα Ο Ολυμπιακός έκανε το απόγευμα του Σαββάτου την τελευταία του προπόνηση πριν από το ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Άπαντες στην πειραϊκή ομάδα επισήμαιναν ότι χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα αλλά και προσοχή για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης.Στο περιθώριο της προπόνησης ο Βαλβέρδε έκανε εσωτερικό διπλό, στο οποίο όμως ανακάτεψε τους παίκτες του ενώ όποτε χρειαζόταν έκανε τις απαιτούμενες επισημάνσεις για την κυκλοφορία της μπάλας ή τις αντιδράσεις των παικτών του. Ο Ισπανός δοκίμασε τον Πάντελιτς στην κορυφή, τον Μιραλάς ως αντί-Ιμπαγάσα και έβαλε ως αριστερό χαφ και ως δεξί τον Αμπντούν. Τέλος οι Τοροσίδης, Γέστε και Φέισα συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν, ενώ ο Φουστέρ παρέμεινε στο σπίτι του.Τι σκέφτεται ο Βαλβέρδε για πιθανό σχήμα Αναφορικά με το πιθανό αρχικό σχήμα ο Κοστάντσο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ θα είναι ο Μανιάτης ενώ στα στόπερ τρεις παίκτες διεκδικούν δύο θέσεις (Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Αβραάμ Παπαδόπουλος) με το δίδυμο Μαρκάνο-Αβραάμ να είναι το επικρατέστερο. Αριστερό μπακ θα είναι ο Χολέμπας.Στον άξονα θα είναι οι Ορμπάιθ και Μακούν ενώ ο Μιραλάς θα παίξει ρόλο αντί-Ιμπαγάσα. Δεξί χαφ θα είναι ο Αμπντούν, αριστερό ο Μόνχε και στην κορυφή ένας εκ των Τζιμπούρ και Πάντελιτς.Προβολή βίντεο την Κυριακή Ο Βαλβέρδε έχει προγραμματίσει για την Κυριακή προβολή βίντεο για τους παίκτες του. Εκεί θα τους μιλήσει πολύ πιο αναλυτικά τόσο για τον Πανιώνιο και τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία όσο και για τον τρόπο που θέλει να παίξουν την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.Η αποστολή Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Κοστάντσο, Μέγιερι, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μόνχε, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές, Τοροσίδης, Δασκαλάκης, Γέστε, Φέισα, Φουστέρ, Μοδέστο, Ζαραδούκας, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος, Παπάζογλου, θα συνεχίσουν τα προγράμματα που ακολουθούν ή θα προπονηθούν την Κυριακή το πρωί (στις 10:30).

Πες μου εσύ, πιστεύεις στα όνειρα?


Στον δρόμο για τον τελικό!

Η σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά προς τον τελικό επικρατώντας της αντίστοιχης ομάδας του 3ου λυκείου Χαλκίδας με σκορ 2-0. Σκόρερ για την ομάδα μας ήταν και τις δύο φορές ο Παναγιώτης Ταυταρίδης. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με πέναλτι το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα μας αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολής του Νίκου Τάρλα όταν το σκορ ήταν στο 1-0. Και ενώ όλοι περιμέναμε πως η συνέχεια θα ήταν δύσκολη οι παίχτες μας απέδειξαν το αντίθετο. Μετά από μια πάσα του Κωνσταντίνου Κολοκυθά και από μια αδράνεια της άμυνας των αντιπάλων ο Ταυταρίδης μετά από ένα πολύ ωραίο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα κάνοντας το 2-0. Η συνέχεια μας βρίσκει αντιμέτωπους με την ομάδα του Βασιλικού και σε περίπτωση νίκης η ομάδα θα προκριθεί στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Ν.Ευβοίας. Τέλος να αναφέρω πως σε νίκη προχώρησε στον ημιτελικό και η ομάδα του μπάσκετ του σχολείου μας νικώντας την αντίστοιχη των Κωνιστρών. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία και στους δύο και ας ευχηθούμε οι διοργανώσεις να τελειώσουν με δύο τρόπαια για τις δύο αυτές ομάδες καθώς και για αυτη του βόλεϊ.

Χέρμαν Έσσε - Ο λύκος της στέπας

Κάποτε ζούσε ένας άντρας που τον έλεγαν Χάρυ, 
αλλά το κύριο όνομα του ήταν Λύκος της Στέπας.
Πήγαινε με τα δυό πόδια, ντυνόταν κι ήταν ένας
άνθρωπος, στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας
Λύκος της Στέπας.
Είχε μάθει πολλά από αυτά που μπορούν να μάθουν
άνθρωποι με δυνατό μυαλό κι ήταν ένας αρκετά
έξυπνος άνθρωπος. Αυτό όμως που δεν είχε
κατορθώσει να μάθει ήταν το έξης: να ‘ναι
ευχαριστημένος με τον εαυτό του και τη ζωή του.
9603291269.jpg picture by ouz0Έτσι ήταν ένας ανικανοποίητος άνθρωπος.
Τούτο συνέβαινε κατά τα φαινόμενα, γιατί κάθε
τόσο ήξερε από τα βάθη της ψυχής του
(ή πίστευε πως θα μάθει) ότι στην πραγματικότητα 
δεν ήταν άνθρωπος άλλα ένας λύκος από
τη στέπα.
Για το ζήτημα αυτό θα μπορούσαν πολλοί
σοφοί άνθρωποι να διαφωνήσουν
αν πραγματικά ήταν ένας λύκος ή αν κάποτε,
ίσως πρίν από τη γέννηση
του, είχε μεταμορφωθεί σε λύκο από άνθρωπο,
ή αν είχε γεννηθεί άνθρωπος,
αλλά ήταν προικισμένος με ψυχή ενός λύκου της στέπας και απ’ αυτήν
κατεχόταν γερά, ή αν αυτή η πίστη, πως ήταν πράγματι λύκος, ήταν
απλώς μια υποβολή ή μια αρρώστια. Θα ‘ταν δυνατό λόγου χάρη,
ο άνθρωπος αυτός στα παιδικά του χρόνια να ‘ταν άγριος κι ατίθασος
και πολύ άταχτος κι οι δάσκαλοι του θα προσπάθησαν να εξουδετερώσουν
τη ζωώδη του φύση κι έτσι ακριβώς με τις ενέργειες αυτές θα συνετέλεσαν
να δημιουργηθεί μέσα του αυτή η υποβολή και η πίστη του, πως
στην πραγματικότητα ήταν ένα ζώο, με τη λεπτή διάκριση φυσικά πως είχε
μια αγωγή κι ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο τόσο παρεξηγημένος από τους συμπολίτες
hesse.jpg picture by ouz0τους Γερμανός συγγραφέας
Χέρμαν Έσσε τιμήθηκε το 1946
με το Βραβείο Γκαίτε
και ένα χρόνο αργότερα,
το 1947, με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Στο «Λύκο της στέπας» (1927)
οι ψυχαναλυτικές
εμπειρίες του Έσσε
δημιουργούν την εικόνα του 
αρπακτικού θηρίου,
για να δηλώσουν το αχαλίνωτο
ορμέμφυτο και το χαοτικό στοιχείο
του ανθρώπου
που δεν καταφέρνει να συμβιβάσει το θεϊκό με
το δαιμονικό μέρος του, τα ένστικτα με το πνεύμα,
σε ένα έργο που χαρακτηρίζει ως «ένα ταξίδι στην
κόλαση του εαυτού του πορεία στο χάος ενός
σκοτεινιασμένου ψυχικού κόσμου».
Παράλληλα, το έργο αυτό αποτελεί έντονη κριτική στην αστική κοινωνία, στην
αλλοτρίωση και την υποκρισία που κυριαρχούν
στο σύγχρονο πολιτισμό και άνθρωπο.

Αξίζει άραγε να κάνουμε όνειρα;

“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams”…..
….Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους…..
Αξίζει άραγε να κάνουμε όνειρα;
Από τη μία τα όνειρα μας δίνουν ελπίδες και όρεξη για τη ζωή… αλλά μήπως είναι επικίνδυνο; Όταν τα όνειρα διαλύονται τότε τι γίνεται;  Όταν ‘ξυπνάς’ απότομα από το όνειρο σου φαίνεται σαν εφιάλτης…. Είναι ασφαλές να κάνεις όνειρα για το μέλλον ή καλύτερα να ζεις αποκλειστικά για το παρόν;

@ @ @

η ανάρτηση δε χωράει στα σχόλια, γι΄αυτό ζητάει άδεια να μπει ως σχόλιο έδω


Θ.Μ.

κανείς δεν παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει...


ότι έχουμε είμαστε εμείς παρτο χαμπάρι..

Τραγούδι με νόημα.....

Ένα από τα καλύτερα.....

έφηβοι και σεξουαλική ζωή..

Τι πιστεύετε για τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των εφήβων;Είναι ενεργοί οι περισσότεροι έφηβοι σήμερα σ'αυτό τον τομέα;Είναι ενημερωμένοι για την προφύλαξη και κατά πόσο την χρησιμοποιούν;

Κάποτε ο κυνηγός...


Μέχρι στιγμής το βιβλίο της Ελένης Σαραντίτη Κάποτε ο κυνηγός δεν έχει ενθουσιάσει τον κόσμο του Α3.

Το φιλμάκι από τη μακρινή Ορεστιάδα, γυρισμένο με κέφι, ταλέντο και ευαισθησία, μπορεί να μας οδηγήσει στην ανάγνωση...

Πάντως η υπόθεσή του βιβλίου περιλαμβάνει και μια "Ιστορία αγάπης", που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε στη Νεοελληνική Λογοτεχνία.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αγαπημένο!


Κι όταν το έβδομο σηκώσω μπορεί να παλαβώσω!



Οι επίσημες υποχρεώσεις έλειπαν από τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι η όρεξη κι ο τρόπος, με την ευστοχία πίσω από τα 6,75μ. να τον οδηγεί στο 98-77 επί της Ουνικάχα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τονίσει τις τελευταίες ώρες πως οι παίκτες του πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω από το 100% για να ξεπεράσουν ανετοιμότητα και τραυματισμούς. Η διαταγή έγινε πράξη στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με την ομάδα της Μάλαγα να γνωρίζει από την καλή το νέο Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του κυριάρχησαν από ένα σημείο κι έπειτα και πήραν την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση μπροστά σε περίπου 12.000 φίλους τους, που είχαν την ευκαιρία να τους δουν για πρώτη φορά από κοντά. Εφτά «πράσινοι» ολοκλήρωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Ντέιβιντ Λόγκαν, που αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όλως παραδόξως να μην ανήκει σ' αυτή την κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση χωρίς κλασικό σουτέρ (Καλάθης Ν., Διαμαντίδης, Σάτο, Σμιθ και Μάριτς), αλλά και μόνο που υπήρχε στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αρκετό. Από την άλλη η Ουνικάχα καλούνταν να καλύψει το κενό του Τζέραλντ Φιτς (10,7π., 3,7ρ., 2ασ. στην ACB), που παρέμεινε στην Ισπανία λόγω ενός προβλήματος στο διαβατήριό του, ενώ στα μισά της πρώτης περιόδου χρειάστηκε να προστατεύσει και τον Τζόελ Φρίλαντ (21π., 7,5ρ., 1,5ασ. στην ACB), που υπέπεσε γρήγορα σε 2 φάουλ.

Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα των Ανδαλουσιάνων, έτρεξαν τον ρυθμό και με τον αρχηγό τους να έχει σκοράρει 4 πόντους και να έχει μοιράσει άλλες 4 ασίστ, αλλά και τους Σμιθ και Σάτο να βρίσκουν στόχο από την περιφέρεια πέρασαν νωρίς-νωρίς επικεφαλής (21-10 στο 7'). Παρά τις συνεχείς αλλαγές σε πρόσωπα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τόσο για περισσότερη φρεσκάδα όσο και λόγω ανετοιμότητας, η ομάδα της Μάλαγα δεν είχε πώς να απειλήσει, με τον Νέναντ Σινάνοβιτς, τον ψηλότερο σέντερ στη διοργάνωση ύψους 2,22μ., να «τρομάζει» μόνο στην άμυνα.

Στη συνέχεια ο «Μήτσος» πέρασε στον πάγκο για ανάσες, ο Ντέιβιντ Λόγκαν δεν βοήθησε σε οργάνωση κι επίθεση, Ρόουλαντ και Γκαρμπαχόσα έπιασαν δουλειά και γρήγορα η διαφορά των 11 πόντων έπεσε στο 29-26 του 13'. Ωστόσο, η επιστροφή του «3D» παρέα με... αυτή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διόρθωσαν άμεσα την κατάσταση με δικό τους 7-0 σερί (36-26 στο 14'). Με 5/7 τρίποντα μέχρι ενός σημείου, θα περίμενε κανείς πως το «τριφύλλι» θα συντηρούσε αυτή τη φορά τη διαφορά. Όμως, βιάστηκε να σουτάρει άλλα, την ώρα που από το πουθενά ο Χρβόγε Πέριτς δε χάριζε ούτε βολή, για να φτάσει στους 13 πόντους (3/3δίπ., 0/1τρίπ., 7/7β.) στο ημίχρονο. Σαν να μην έφτανε ο Κροάτης φόργουορντ, Βάλτερς (3π.) και Σινάνοβιτς (φόλοου) πλήγωσαν την «πράσινη» άμυνα και το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε στο 52-49.

Με την επανέναρξη η Ουνικάχα πλησίασε και στον πόντο, αλλά υπήρξε άμεση αντίδραση με ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η «πράσινη» επίθεση: το τρίποντο. Σμιθ, Σάτο και Διαμαντίδης «εκτέλεσαν» διαδοχικά είτε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα είτε στον αιφνιδιασμό, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στα 8/12 τρίποντα κι η διαφορά για πρώτη φορά στο +12 (63-51). Η τρίτη φορά ήταν κι η φαρμακερή, αφού ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε να χαθεί κι αυτή η διαφορά, αντιθέτως με την ποιότητα του «Σάρας» την αύξησε στους 16 πόντους (77-61 στο 30').

Αν και πιο έτοιμη από τους πρωταθλητές Ελλάδος κι Ευρώπης, η Ουνικάχα δυσκολεύτηκε να βρει κι άλλες λύσεις απέναντι σε έναν Παναθηναϊκός που έπαιρνε διαρκώς «ενέσεις» φρεσκάδας από τις αλλαγές του «Ζοτς» (πλην Λόγκαν που δεν βρήκε ρυθμό). Αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να φτάσει και στο +25 (94-69 στο 37'), πριν κλείσει στο τελικό 98-77, για το «πράσινο» 1-0 στον β' όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 52-49, 77-61, 98-77
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 10 (4ρ.), Μπατίστ (5ρ.), Λόγκαν 4 (0/2τρίπ.), Σάτο 16 (2/3τρίπ., 6ρ., 2ασ.), Τσαρτσαρής (0/2τρίπ.), Διαμαντίδης 17 (4/5δίπ., 3/3τρίπ., 3ρ., 7ασ., 3κλ., 4λ.), Βουγιούκας 3, Καλάθης Ν. 12 (1/3τρίπ., 4ασ.), Κυρίτσης, Σμιθ 13 (2/2τρίπ.), Καϊμακόγλου 13 (3/3τρίπ., 4ασ.), Γιασικεβίτσιους 10 (3/3δίπ., 1/1τρίπ., 1/1β.)
Ουνικάχα (Ματέο): Ροντρίγκεθ 5 (1/5τρίπ., 2ασ.), Ρόουλαντ 10 (0/1τρίπ.), Βάλτερς 13 (2/6τρίπ., 2ασ.), Πέριτς 13 (5ρ., 0/1τρίπ.), Ντάρντεν 7 (0/3τρίπ.), Γκαρμπαχόσα 7 (1/4τρίπ.), Φρίλαντ 5 (0/1τρίπ., 3λ.), Ζόριτς 4, Σινάνοβιτς 11 (8ρ.), Μπλάνκο 2

Συνολική στατιστική:
Παναθηναϊκός: 24/41δίπ., 12/19τρίπ., 14/19β., 23-8ρ., 20ασ., 8κλ., 1κοψ., 13λ.
Ουνικάχα: 22/41δίπ., 4/21τρίπ., 21/27β., 19-12ρ., 8ασ., 4κλ., 6κοψ., 13λ.

Active Member


ΠΑΟΚ - Σάμροκ 2-1








Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Linkin Park - Numb (Live In Madison Square Garden 2011)

Λοκομοτίβ - ΑΕΚ 3-1

Προετοιμασία για το αυριανό δίωρο της Νεοελληνικής Γλώσσας!


Γλώσσα και φύλο
Ρούλα Τσοκαλίδου
Η χρήση της γλώσσας και τα δύο φύλα
Ομιλία στο πλαίσιο του προγράμματος "Αφιέρωμα στις σχέσεις των δύο φύλων".
Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτιστικής Δραστηριότητας Βιολογικού, Α.Π.Θ.

·         Κοινωνιογλωσσολογικές έρευνες (Lakoff 1975· Coates 1993) δείχνουν  ότι:
 1ο οι στερεότυπες απόψεις που έχουμε για την επικοινωνιακή ικανότητα των δύο φύλων, όπως το ότι οι γυναίκες μιλούν περισσότερο από τους άντρες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 2ο  Υπάρχουν, επίσης, διαφορές στη χρήση του "κώδικα επικοινωνίας" ανάμεσα στα δύο φύλα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις ή αποτυχημένες συνομιλίες.
άντρες
γυναίκες
          Τα παρακάτω χαρακτηριστικά
αναφέρονται σε μικτές συνομιλίες
Οι άνδρες καταλαμβάνουν περισσότερο δημόσιο χώρο και χρόνο από τις γυναίκες. Δηλαδή στις μικτές συνομιλίες, μεταξύ αντρών και γυναικών, οι άνδρες
α. προτείνουν περισσότερα θέματα προς συζήτηση,
β. μιλούν για περισσότερο χρόνο και
γ. τα θέματα που προτείνουν, όπως η πολιτική, τα αθλητικά, τα αυτοκίνητα θεωρούνται σημαντικά

Οι γυναίκες καταλαμβάνουν λιγότερο δημόσιο χώρο και χρόνο από τους άντρες. Δηλαδή στις μικτές συνομιλίες, μεταξύ αντρών και γυναικών, οι δεύτερες
α. προτείνουν λιγότερα θέματα προς συζήτηση,
β. μιλούν για λιγότερο χρόνο και
γ. συχνά τα θέματα που επιλέγουν θεωρούνται δευτερεύοντα και ασήμαντα (προσωπικά θέματα, μητρότητα), σε αντίθεση με τα θέματα που προτείνονται από τους άντρες, όπως η πολιτική, τα αθλητικά, τα αυτοκίνητα·

Οι άντρες φαίνεται να διακόπτουν τους συνομιλητές και τις συνομιλήτριές τους περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες.


Συχνά οι άντρες μένουν τελείως σιωπηλοί ως ακροατές και δεν κοιτάζουν τον συνομιλητή ή τη συνομιλήτριά τους.

Οι γυναίκες εκφράζουν περισσότερη υποστήριξη στη συνομιλία με τη χρήση των minimal responses (λέξεων και επιφωνημάτων που δηλώνουν ότι παρακολουθούμε τον συνομιλητή ή τη συνομιλήτριά μας) και την οπτική επαφή.

Οι άντρες κάνουν μεγαλύτερη χρήση
των καταφάσεων, των θετικών αξιολογήσεων και των προσταγών για τις δικές τους τοποθετήσεις ή επιθυμίες·

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερες εκφράσεις δισταγμού ή έμμεσης αντιμετώπισης των θεμάτων, όπως το ίσως ή ερωτηματικές προτάσεις για να κάνουν προτάσεις ή δηλώσεις·

Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερες βρισιές και τολμηρή γλώσσα για να εκφράσουν τις διαθέσεις τους,
Οι γυναίκες κάνουν μεγαλύτερη χρήση της γλωσσικής νόρμας (ακολουθούν πιστότερα τους γραμματικούς κανόνες, επιλέγουν κόσμιο λεξιλόγιο κ.ά.)·

Στις προσωπικές τους διαπραγματεύσεις (κυρίως με τη σύντροφό τους), οι άντρες συχνά χρησιμοποιούν τη μέθοδο της σιωπής και αποφεύγουν να εκφράσουν τον τρόπο που νιώθουν και σκέφτονται.
Οι γυναίκες εκφράζουν περισσότερη υποστήριξη στη συνομιλία με τη χρήση των minimal responses (λέξεων και επιφωνημάτων που δηλώνουν ότι παρακολουθούμε τον συνομιλητή ή τη συνομιλήτριά μας) και την οπτική επαφή.



Άσκηση
Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις προσπάθησε να γράψεις ένα διάλογο μεταξύ δύο φιλικών ζευγαριών (30-35 ετών). Οι άντρες είναι φίλοι μεταξύ τους από το Δημοτικό. ΟΙ γυναίκες έχουν γίνει φίλες μετά το γάμο τους, που έγινε πριν 7-8 χρόνια. Τα δύο ζευγάρια έχουν από δύο παιδιά.

Ξεπέρασε και τον «αιώνιο»

Μετά την «τριάρα» στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε και τον Παναθηναϊκό τόσο στην ειδική βαθμολογία του Champions League όσο και στην επίσημη βαθμολογία της UEFA.
Μετά τη χθεσινή 23η νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας στο Champions League, οι Eρυθρόλευκοι ανέβηκαν στη 19η θέση με 65 βαθμούς (ένα λιγότερο από τη 18η Ντόρτμουντ), αφήνοντας στην 20ή τον Παναθηναϊκό με 63 βαθμούς.Παράλληλα, στη επίσημη βαθμολογία συλλόγων της UEFΑ ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην 35η θέση με 50.260 πόντους, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στην 36η με 50.120 πόντους. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει άλλα τουλάχιστον τρία ευρωπαϊκά ματς να δώσει και να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά, ενώ σε περίπτωση που καταφέρει να προκριθεί στους «16» της επόμενης φάσης θα πλησιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του το ευρωπαϊκό Top 20.

Τι σηµαίνει «googl-άρω»

TΗΣ MΑΙΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

ΤΟ ΒΗΜΑ: 16/10/2011, 05:45

Ζούµε µια επανάσταση την οποία η τηλεόραση δεν µεταδίδει επειδή, απλούστατα, διαδραµατίζεται στο ∆ιαδίκτυο. Ενας αµερικανός δηµοσιογράφος-µπλόγκερ εξηγεί το πώς και το γιατί


Ισως αναρωτηθεί κανείς γιατί να διαβάσει 436 σελίδες για την Google. Και όµως, δεν είναι ένα βιβλίο για την Google, ούτε µας λέει τι θα έκανε η Google µε την παγκόσµια οικονοµική κρίση. Μας λέει ότι σύµφωνα µε τη φιλοσοφία που πρεσβεύει η εταιρεία δεν υπάρχει παγκόσµια οικονοµική κρίση αλλά παγκόσµια κοινωνική αναδόµηση. Ζούµε την οδυνηρή µετάβαση από µια µορφή κοινωνικής οργάνωσης σε µια άλλη. Και αυτό το διέβλεψε, όχι ένας οικονοµολόγος ούτε κάποιος ειδήµων στην πληροφορική. Ο Αµερικανός Τζεφ Τζάρβις είναι δηµοσιογράφος της εφηµερίδας «Guardian», καθηγητής ψηφιακής δηµοσιογραφίας και µπλόγκερ. «Σκέψου την εποχή πριν από την Google – ήταν µόλις µια δεκαετία πριν – και θυµήσου τα ορυχεία που έπρεπε να σκάψεις προκειµένου να βρεις το παραµικρό κοµµάτι πληροφορίας. Τώρα, ρώτησα την Google πόσο γρήγορα ανοιγοκλείνει ένα µάτι, και σε 0,3 δευτερόλεπτα µου είπε ότι ένα ανοιγοκλείσιµο διαρκεί 0,3 δευτερόλεπτα». Θέλουµε αυτό που θέλουµε και δεν υπάρχει λόγος να µην το έχουµε – τώρα.


Χρησιµοποιώντας την Googlοσκέψη

Οπως άλλαξε η ζωή των ανθρώπων µε την εµφάνιση του σιδηροδρόµου στις ατέλειωτες εκτάσεις της Αµερικής, έτσι αλλάζει και τώρα µε τις νέες σιδηροτροχιές στο ∆ιαδίκτυο, γράφει ο Τζάρβις.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός - Μπορούσια 3-1


Ψυχόδραμα 07 κυλάει στο αίμα!

(Το beat είναι φτιαγμένο πάνω στο ''Όμορφη Πόλη'' του
Μ. Θεοδωράκη)


παιδια τι λετε σημερα θα νικησει ο ολυμπιακος?

I don't care what you think unless it is about me!




One baby to another says -
I'm lucky to have met you
I don't care what you think
Unless it is about me
It is now my duty to completely drain you
I travel through a tube
And end up in your affection

Chew your meat for you
Pass it back and forth
In a passionate kiss
From my mouth to yours
I like you

With eyes so dilated
I've become your pupil
You've taught me everything
about a poison apple
The water is so yellow
I'm a healthy student
Indebted and so grateful
Vacuum out the fluids

Chew your meat for you
Pass it back and forth
In a passionate kiss
From my mouth to yours
I like you
You (x5)

solo

One baby to another says -
I'm lucky to've met you
I don't care what you think
Unless it is about me
It is now my duty to completely drain you
I travel through a tube
And end up in your affection

Chew your meat for you
Pass it back and forth
In a flatulent kiss
From my mouth to yours
Sloppy lips to lips
You're my vitamins
I like you

''Το πείραμα της Αργεντινής''... η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στο χάος!

Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται
προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες
οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο
Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο
με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά
«Να φύγουν όλοι!».

Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους
από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000
παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά
και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το
μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.

Σε τέτοια κατάσταση πρόκειται να φτάσει και σήμερα η Ελλάδα, με μοναδικό
στόχο των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων, η Ελλάδα να γίνει η εύκολη
λύση των πολυεθνικών για φθηνό εργατικό δυναμικό. Η πολιτική ανικανότητα
των κυβερνήσεων μετά την αντιπολίτευση σε συνδυασμό με την παγκόσμια
κρίση και την κατάρρευση του Καπιταλισμού, φέρνει την ελληνική κοινωνία
σε αυτή την άσχημη θέση. Κι ενώ, πριν το μνημόνιο, υπήρχαν ευκαιρίες η
Ελλάδα να διασωθεί, πχ η οικονομική υποστήριξη που προσφέρθηκε απ' την
Κίνα ή άλλες λύσεις που μας πρότειναν οι Ρώσοι για βάσεις στην Μεσόγειο,
δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τίποτα από αυτά και σκόπιμα μάλιστα,
κατατρέξαμε στην λύση του μνημονίου ως μόνη λύση για την διέξοδο από
το χρέος! Το μόνο καλό που έχει αυτή η περίοδος είναι η αλλαγή της
πολιτικής σκηνής, που μας έφτασε έως εδώ, και η έναρξη μιας νέα εποχής.

Ας παρακολουθήσουμε την εκπομπή, θα διακρίνουμε όλοι μας την μετέπειτα
πορεία της Ελλάδας.

Les Guignols de l'info: «Πειραματόζωο Ελλην»


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

σε αγγίζει ...




επηρεάστηκα από την Παναγιώτα με τους Evanescence..:)

Everything.....

is possible,when you open your mind..!! :)

do you agree with this?

my immortal - Evanescence (live 2011)


My immortal... Το τραγούδι μιλάει για ότι δε παύει να υπάρχει... τα συναισθήματα!!

Το αγαπημένο μου από Καββαδία.....


Νίκος Καββαδίας, Εσμεράλδα

Στο Γιώργο Σεφέρη

Ολονυχτίς τον πότισες με το κρασί του Μίδα
κι ο φάρος τον ελίκνιζε με τρεις αναλαμπές.
Δίπλα ο λοστρόμος με μακριά πειρατική πλεξίδα
κι αλάργα μας το σκοτεινό λιμάνι του Gabes.

ακόμη ένα από Νίκο Καββαδία


Έχει δίκιο ο μικρός πρίγκιπας...


" Δεν βλέπουμε παρά μόνο με τη καρδιά, η ουσία είναι αόρατη με γυμνό μάτι" λέει ο μικρός πρίγκιπας.

Λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν με τα μάτια της καρδιάς και αυτό συμβαίνει γιατί μπαίνει στη μέση η λογική ή και η συνείδησή μας. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα έπρεπε να πορευόμαστε στη ζωή μας. Το σημαντικό όμως είναι να παίρνουμε αποφάσεις δίχως να επηρεαζόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες είτε είναι ένας άνθρωπος είτε ολόκληρη η κοινωνία. Πρέπει να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και να τη διαμορφώνουμε όπως εμείς θέλουμε δίχως να ξεχνάμε τις λάθος επιλογές που μπορεί να κάνουμε καθώς η ζωή έχει καλή και κακή πλευρά. Η ελεύθερη βούληση είναι το παν για τη δημιουργία ενός ανθρώπου που δεν θα εξαρτάται από κανέναν και τίποτα. Βέβαια ο καθένας έχει την επιλογή για το αν θα υιοθετήσει τα λόγια του μικρού πρίγκιπα ή όχι...

New Orleans... DOWN!

Οι Down είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε το 1991 στην Νέα Ορλεάνη.
Τα μέλη τους είναι ο Phil Anselmo (Pantera, Superjoint Ritual, Arson Anthem),
Pepper Keenan (Corrossion of Conformity), Kirk Windstein (Crowbar), Jimmy
Bower (EyeHateGod, Arson Anthem) και Rex Brown (Pantera).

Όλα τα πολύ γνωστά μέλη από τις προηγούμενες μπάντες τους αποφάσισαν να φτιάξουν ένα νέο σχήμα με southern rock/stoner/sludge επιρροές. Με τέτοια μέλη
η αποτυχία σίγουρα δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα.. Αν και έχουν βγάλει μόλις
τρεις δίσκους, οι όποιοι είναι εξαιρετικοί, οι Down είναι από πολλούς η μεγαλύτερη μπάντα στο χώρο!

Απολαύστε την απίστευτη φωνή του Phil!




Avril Lavigne - When You're Gone

«Ο Ολυμπιακός έχει... Καραϊσκάκη»

Έδρα στην οποία ο αντίπαλος χάνει τον έλεγχο έχει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι।



- Ανησυχείτε περισσότερο για την έδρα του Ολυμπιακού ή για την εμπειρία του στη διοργάνωση;«Ξέρουμε καλά πως ο Ολυμπιακός είναι μόνιμος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξέρει καλά πώς να διαχειριστεί ειδικά τα εντός έδρας ματς। Πρόκειται για έμπειρη, δυνατή ομάδα και η ατμόσφαιρα που επικρατεί συνθέτει ένα δυνατό “πακέτο”. Έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή και πρέπει να προσέξουμε ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρος και έχει υπομονή στο παιχνίδι του». - Γνωρίζεις τον φετινό Ολυμπιακό;«Ξέρουμε ότι έχει αρκετά νέα πρόσωπα, έμπειρους ποδοσφαιριστές, με εμπειρία σε μεγάλα πρωταθλήματα. Προέρχεται από ένα πολύ καλό ματς με την Άρσεναλ, όπου θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα. Εντός έδρας είναι δυνατός και όσο κι αν έχει αλλάξει σε πρόσωπα, η δύναμη της έδρας παραμένει». - Ποιο θα είναι το κλειδί του ματς;«Ένα τέτοιο ματς κρίνεται στις λεπτομέρειες και όποια ομάδα παραμείνει πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο θα πετύχει το στόχο της. Τα λιγότερα λάθη και η ουσία θα φέρουν το αποτέλεσμα, σε τέτοια ματς οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές και το καθαρό μυαλό μπορεί να φέρει το γκολ». - Ποιες είναι οι πιθανότητες των δύο ομάδων;«Πιστεύω πως είναι 50%-50% οι πιθανότητες, αν και ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας. Η ατμόσφαιρα είναι θερμή, ο Ολυμπιακός θα μπει πιο δυνατά και στόχος μας είναι να μη χάσουμε τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό το ματς και για τις δύο ομάδες και επαναλαμβάνω, θα κριθεί στις λεπτομέρειες». - Πώς αντιμετωπίζετε την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό;«Για μας είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, αφού με νίκη κάνουμε σημαντικό βήμα για τις δύο πρώτες θέσεις. Είναι πολύ δύσκολη έδρα και όσο περνά ο καιρός ο Ολυμπιακός βρίσκει τον ρυθμό του. Ξέρουμε τις δυσκολίες, είμαστε σε καλή κατάσταση και ερχόμαστε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη. Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να κερδίσουμε. Από το πρώτο λεπτό στόχος μας είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην αφήσουμε χώρους στον Ολυμπιακό, αφού από τα άκρα του και στην επίθεση είναι γρήγορος. Είμαστε όμως και εμείς δυνατοί, ειδικά στις αντεπιθέσεις». - Οι απουσίες σας στην επίθεση μπορούν να σας επηρεάσουν;«Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε επιτρέπει σε αρκετούς παίκτες να βγαίνουν στην επίθεση και να παίρνουν ενέργειες. Είμαστε σε καλή κατάσταση, θέλουμε πολύ τη νίκη, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και αν μας βοηθήσει και η τύχη τότε μπορούμε να φύγουμε νικητές». - Εσύ και ο Πέρισιτς παίξατε με τις Εθνικές σας στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν καταφέρατε να σκοράρετε. Με τη φανέλα της Ντόρτμουντ;«Ελπίζω. Είχαμε παίξει με την Πολωνία, αν και ο Ζεβλάκοφ μου είχε πει πως όταν παίζει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη η έδρα είναι πολύ ζεστή. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα στη νίκη, τη βάζει στην περιοχή, ελπίζω όμως να σκοράρω αυτή τη φορά· μακάρι να κάνει το ίδιο και ο Πέρισιτς. Αυτό όμως που μετράει είναι να πάρουμε τη νίκη».



Οι υποψήφιοι για το 5μελές...

Με σκοπό τη διευκόλυνση του απουσιολόγου αλλά και για να δουν οι συμμαθητές μας πιο καθαρά τους υποψήφιους για το φετινό 5μελές του Α3 αποφάσισα να τους γράψω εδώ.

Λοιπόν οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά είναι οι εξής :

1)Λάμπρου Παρασκευή
2)Λεμπέσης Αναστάσιος
3)Λίλλη Ανθούλα
4)Μανωλακάκη Ιουλία
5)Μπαϊρακτάρη Μαρία
6)Μπαλογιάννης Κωνσταντίνος
7)Μπασούκος Παναγιώτης

Εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους και καλό κουράγιο σε αυτούς που θα εκλεγούν. (Τα ονόματα γράφτηκαν επίσημα για τις τυπικότητες)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι», ένα βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου


Γράφει η Αγνή Λάμπρου

To βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου «Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι» είναι μια ιδιαίτερα διασκεδαστική ιστορία με γρήγορες εναλλαγές. Ακόμη, είναι πολύ έξυπνη η επιλογή του συγγραφέα να βάλει τον ίδιο το γάτο, το Σίσυφο να αφηγείται τις περιπέτειές του πριν γνωρίσει την Κυβέλη. Επίσης, μιλάει για τη ζωή του στους δρόμους, τα προηγούμενα αφεντικά του και την αρνητική του άποψη για το σκύλο Γκρέγκορι, που τον περιγελάει. Στη συνέχεια, με παρέμβαση εξωτερικού (απρόσωπου) αφηγητή, φανερώνεται το πώς τελικά ο Σίσυφος απομακρύνει τον Πάτροκλο,  το φίλο της Κυβέλης από το σπίτι, καθώς είναι αλλεργικός στις γάτες. Με τη βοήθεια του Γκρέγκορι, που άδικα τον κατηγορούσε ο Σίσυφος, ελευθερώθηκε και πάλι.

Μια ιστορία που αξίζει να τη διαβάσει κάθε ηλικία.

Γι αυτό κομμένο το LoL, ακούς Χρήστο?


Για άλλη μια φορά απίστευτη.....Οαχαχαχα.....

gailard


μπορούμε άραγε να μείνουμε πάντα εκεί;




συγκινητικό..

gailard

Πήραν Φιλιππάκο τα Ψαχνά


Μια ακόμα σημαντική προσθήκη έκανε ο Ηρακλής Ψαχνών συμφωνώντας με τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού, Πέτρο Φιλιππάκο.Ο Πέτρος Φιλιππάκος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Ολυμπακό Χερσονήσου ωστόσο φέτος ήταν ελεύθερος και συμφώνησε για μονοετή συνεργασία με τον Ηρακλή Ψαχνών, που βάζει ένα ακόμα κομμάτι στο φετινό παζλ του ρόστερ και προσφέρει μια επιπλέον λύση στον τεχνικό της ομάδας Αντώνη Πριόνα.Η καριέρα του 29χρονου μέσου στην Ελλάδα ξεκίνησε από την ΑΕΚ όπου ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί την σεζόν 2003-2004 και συνεχίστηκε στον Ολυμπιακό όπου έμεινε για μερικές σεζόν πριν παραχωρηθεί στον Άρη και τον Εθνικό με την μορφή δανεισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και έχει παίξει ποδόσφαιρο εκεί, τόσο στο Saint John's University και στο American University όσο και στην ομάδα των Ρεντ Μπουλς.Ο Φιλιππάκος έχει κάνει ένα πέρασμα και από την Τσεχία και την Σιάντ Μοστ, ενώ την τελευταία διετία όπως αναφέραμε αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Χερσονήσου με τον οποίο είχε συνολικά 27 συμμετοχές και 1 γκολ σε Football League 2 και Κύπελλο Ελλάδας.

Τα είπαν οι δικηγόροι...


Μια πολύ σημαντική εβδομάδα για την αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άρχισε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νομικός εκπρόσωπος του πρίγκιπα προώθησε το e-mail που έλαβε σε αυτούς της πλευράς της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το οποίο περιέχει το γνήσιο της υπογραφής.

Το γνήσιο της υπογραφής σε έγγραφη μορφή αναμένεται να φτάσει πιθανότατα στην Ελλάδα αύριο και με σειρά του αυτό να δοθεί στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε αυτό φέρεται να υπάρχουν οι απαραίτητες υπογραφές.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι δύο πλευρές φέρονται να συναντήθηκαν σήμερα για να αρχίσουν τις συζητήσεις για την συγγραφή του Memorandum of Understanding.

Στόχος των δύο πλευρών είναι η σύνταξή του ΜοU να ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη έτσι ώστε να είναι έτοιμο για υπογραφές από τον Πρίγκιπα και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στην περίπτωση που δεν είναι έτοιμο προς υπογραφήν τότε η ημέρα άφιξης του Πρίγκιπα στην Αθήνα να μεταφερθεί λίγες ημέρες αργότερα.

Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι το MoU δεν δεσμεύει κάποια από τις δύο πλευρές, αλλά αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

πηγή: sportfm.gr

Σοκ με δύο στην Ντόρτμουντ!


Προβλήματα στην Ντόρτμουντ δύο μέρες πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό, αφού ο Λούκας Μπάριος αποχώρησε λόγω προβλήματος από την προπόνηση, ενώ νοκ άουτ τέθηκε ο Οβομογέλα!

Αλλάζει τα πλάνα του ο Κλοπ, αφού στο αεροπλάνο για Ελλάδα δεν θα μπουν τρεις ποδοσφαιριστές, ενώ ο ένας είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Κοχ και Σμέλτσερ δεν θα ταξιδέψουν με την αποστολή της Ντόρτμουντ, όμως το ιατρικό δελτίο άλλαξε μετά την προπόνηση, αφού ο Οβομογέλα τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα και θα μείνει εκτός δύο εβδομάδες.

Ακόμα μεγαλύτερο... σοκ όμως για τον Κλοπ ήταν όταν αντίκρισε τον Λούκας Μπάριος να αποχωρεί από το πρόγραμμα εξαιτίας μυϊκών πόνων και αύριο θα οριστικοποιηθεί αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Ο Παραγουανός που υπ0βλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, είχε επιστρέψει από τραυματισμό, είχε πάρει ορισμένα παιχνίδια στα πόδια του, ωστόσο ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε άτυχος...

Η κυρία της κιθάρας μου,μου το έδωσε το απόγευμα.Δεν μπορώ να το περιγράψω.Απλά απολαύστε το.....

ό,τι πιο όμορφο...






Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα,
μόνος, στον Παράδεισο

Ι
Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές
Της παλάμης, η Μοίρα, σαν κλειδούχος
Μια στιγμή θα συγκατατεθεί ο Καιρός
Πώς αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι

Θα παραστήσει ο ουρανός τα σωθικά μας
Και θα χτυπήσει τον κόσμο η αθωότητα
Με το δριμύ του μαύρου του θανάτου


II

Πενθώ τον ήλιο και πενθώ τα χρόνια που έρχονται
Χωρίς εμάς και τραγουδώ τ' άλλα που πέρασαν
Εάν είναι αλήθεια

Μιλημένα τα σώματα και οι βάρκες που έκρουσαν γλυκά
Οι κιθάρες που αναβόσβησαν κάτω από τα νερά
Τα «πίστεψέ με» και τα «μη»
Μια στον αέρα, μια στη μουσική

Τα δυο μικρά ζώα, τα χέρια μας
Που γύρευαν ν' ανέβουνε κρυφά το ένα στο άλλο
Η γλάστρα με το δροσαχί στις ανοιχτές αυλόπορτες
Και τα κομμάτια οι θάλασσες που ερχόντουσαν μαζί
Πάνω απ' τις ξερολιθιές, πίσω απ' τους φράχτες
Την ανεμώνα που κάθισε στο χέρι σου
Κι έτρεμε τρεις φορές το μωβ τρεις μέρες πάνω από
τους καταρράχτες

Εάν αυτά είναι αλήθεια τραγουδώ
Το ξύλινο δοκάρι και το τετράγωνο φαντό
Στον τοίχο, τη Γοργόνα με τα ξέπλεκα μαλλιά
Τη γάτα που μας κοίταξε μέσα στα σκοτεινά
Παιδί με το λιβάνι και με τον κόκκινο σταυρό
Την ώρα που βραδιάζει στων βράχων το απλησίαστο
Πενθώ το ρούχο που άγγιξα και μου ήρθε ο κόσμος.


III

Έτσι μιλώ για σένα και για μένα
Επειδή σ' αγαπώ και στην αγάπη ξέρω
Να μπαίνω σαν Πανσέληνος
Από παντού, για το μικρό το πόδι σου μες στ' αχανή σεντόνια
Να μαδάω γιασεμιά - κι έχω τη δύναμη
Αποκοιμισμένη, να φυσώ να σε πηγαίνω
Μέσ' από φεγγερά περάσματα και κρυφές της θάλασσας στοές
Υπνωτισμένα δέντρα με αράχνες που ασημίζουνε

Ακουστά σ' έχουν τα κύματα
Πώς χαϊδεύεις, πώς φιλάς
Πώς λες ψιθυριστά το «τι» και το «ε»
Τριγύρω στο λαιμό στον όρμο
Πάντα εμείς το φως κι η σκιά

Πάντα εσύ τ' αστεράκι και πάντα εγώ το σκοτεινό πλεούμενο
Πάντα εσύ το λιμάνι κι εγώ το φανάρι το δεξιά
Το βρεμένο μουράγιο και η λάμψη επάνω στα κουπιά
Ψηλά στο σπίτι με τις κληματίδες
Τα δετά τριαντάφυλλα, το νερό που κρυώνει
Πάντα εσύ το πέτρινο άγαλμα και πάντα εγώ η σκιά που μεγαλώνει
Το γερτό παντζούρι εσύ, ο αέρας που το ανοίγει εγώ
Επειδή σ' αγαπώ και σ' αγαπώ
Πάντα εσύ το νόμισμα κι εγώ η λατρεία που το εξαργυρώνει

Τόσο η νύχτα, τόσο η βοή στον άνεμο
Τόσο η στάλα στον αέρα, τόσο η σιγαλιά
Τριγύρω η θάλασσα η δεσποτική
Καμάρα τ' ουρανού με τ' άστρα
Τόσο η ελάχιστή σου αναπνοή

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο
Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα
Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου
Να μυρίζω από σένα και ν' αγριεύουν οι άνθρωποι
Επειδή το αδοκίμαστο και το απ' αλλού φερμένο
Δεν τ' αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ' ακούς
Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν αγάπη μου
Να μιλώ για σένα και για μένα.


IV

Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, μ' ακούς
Δεν έχουν εξημερωθεί τα τέρατα, μ' ακούς
Το χαμένο μου αίμα και το μυτερό, μ' ακούς
Μαχαίρι
Σαν κριάρι που τρέχει μες στους ουρανούς
Και των άστρων τους κλώνους τσακίζει, μ' ακούς
Είμ' εγώ, μ' ακούς
Σ' αγαπώ, μ'ακούς
Σε κρατώ και σε πάω και σου φορώ
Το λευκό νυφικό της Οφηλίας, μ' ακούς
Πού μ' αφήνεις, πού πας και ποιος, μ' ακούς
Σου κρατεί το χέρι πάνω απ' τους κατακλυσμούς

Οι πελώριες λιάνες και των ηφαιστείων οι λάβες
Θα 'ρθει μέρα, μ' ακούς
Να μας θάψουν, κι οι χιλιάδες ύστερα χρόνοι
Λαμπερά θα μας κάνουν πετρώματα, μ' ακούς
Να γυαλίσει επάνω τους η απονιά, μ' ακούς
Των ανθρώπων
Και χιλιάδες κομμάτια να μας ρίξει
Στα νερά ένα ένα, μ' ακούς
Τα πικρά μου βότσαλα μετρώ, μ' ακούς
Κι είναι ο χρόνος μια μεγάλη εκκλησία, μ' ακούς
Όπου κάποτε οι φιγούρες
Των Αγίων
Βγάζουν δάκρυ αληθινό, μ' ακούς
Οι καμπάνες ανοίγουν αψηλά, μ' ακούς
Ένα πέρασμα βαθύ να περάσω
Περιμένουν οι άγγελοι με κεριά και νεκρώσιμους ψαλμούς
Πουθενά δεν πάω, μ' ακούς
Ή κανείς ή κι οι δύο μαζί, μ' ακούς

Το λουλούδι αυτό της καταιγίδας και, μ' ακούς
Της αγάπης
Μια για πάντα το κόψαμε
Και δε γίνεται ν' ανθίσει αλλιώς, μ' ακούς
Σ' άλλη γη, σ' άλλο αστέρι, μ' ακούς
Δεν υπάρχει το χώμα, δεν υπάρχει ο αέρας
Που αγγίξαμε, ο ίδιος, μ' ακούς

Και κανείς κηπουρός δεν ευτύχησε σ' άλλους καιρούς
Από τόσον χειμώνα κι από τόσους βοριάδες, μ' ακούς
Να τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ' ακούς
Μες στη μέση της θάλασσας
Από μόνο το θέλημα της αγάπης, μ' ακούς
Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ' ακούς
Με σπηλιές και με κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς
άκου, άκου
Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει -ακούς;
Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει -ακούς;
Είμ' εγώ που φωνάζω κι είμ' εγώ που κλαίω, μ' ακούς
Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, μ' ακούς;


V

Για σένα έχω μιλήσει σε καιρούς παλιούς
Με σοφές παραμάνες και μ' αντάρτες απόμαχους
Από τι να 'ναι που έχεις τη θλίψη του αγριμιού
Την ανταύγεια στο πρόσωπο του νερού του τρεμάμενου
Και γιατί, λέει, να μέλλει κοντά σου να 'ρθω
Που δε θέλω αγάπη αλλά θέλω τον άνεμο
Αλλά θέλω της ξέσκεπης όρθιας θάλασσας τον καλπασμό

Και για σένα κανείς δεν είχε ακούσει
Για σένα ούτε το δίκταμο ούτε το μανιτάρι
Στα μέρη τ' αψηλά της Κρήτης τίποτα
Για σένα μόνο δέχτηκε ο Θεός να μου οδηγεί το χέρι

Πιο δω, πιο κει, προσεχτικά σ' όλο το γύρο
Του γιαλού του προσώπου, τους κόλπους, τα μαλλιά
Στο λόφο κυματίζοντας αριστερά

Το σώμα σου στη στάση του πεύκου του μοναχικού
Μάτια της περηφάνιας και του διάφανου
Βυθού, μέσα στο σπίτι με το σκρίνιο το παλιό
Τις κίτρινες νταντέλες και το κυπαρισσόξυλο
Μόνος να περιμένω πού θα πρωτοφανείς
Ψηλά στο δώμα ή πίσω στις πλάκες της αυλής
Με τ' άλογο του Αγίου και το αυγό της Ανάστασης
Σαν από μια τοιχογραφία καταστραμμένη
Μεγάλη όσο σε θέλησε η μικρή ζωή
Να χωράς στο κεράκι τη στεντόρεια λάμψη την ηφαιστειακή
Που κανείς να μην έχει δει και ακούσει
Τίποτα μες στις ερημιές τα ερειπωμένα σπίτια
Ούτε ο θαμμένος πρόγονος άκρη άκρη στον αυλόγυρο
Για σένα ούτε η γερόντισσα μ' όλα της τα βοτάνια

Για σένα μόνο εγώ μπορεί, και η μουσική
Που διώχνω μέσα μου αλλ' αυτή γυρίζει δυνατότερη
Για σένα το ασχημάτιστο στήθος των δώδεκα χρονώ
Το στραμμένο στο μέλλον με τον κρατήρα κόκκινο
Για σένα σαν καρφίτσα η μυρωδιά η πικρή
Που βρίσκει μες στο σώμα και που τρυπάει τη θύμηση
Και να το χώμα, να τα περιστέρια, να η αρχαία μας γη.


VI

Έχω δει πολλά και η γη μέσ' απ' το νου μου φαίνεται ωραιότερη
Ωραιότερη μες στους χρυσούς ατμούς
Η πέτρα η κοφτερή, ωραιότερα
Τα μπλάβα των ισθμών και οι στέγες μες στα κύματα
Ωραιότερες οι αχτίδες όπου δίχως να πατείς περνάς
Αήττητη όπως η Θεά της Σαμοθράκης πάνω από τα βουνά
της θάλασσας

Έτσι σ' έχω κοιτάξει που μου αρκεί
Να 'χει ο χρόνος όλος αθωωθεί
Μες στο αυλάκι που το πέρασμά σου αφήνει
Σαν δελφίνι πρωτόπειρο ν' ακολουθεί

Και να παίζει με τ' άσπρο και το κυανό η ψυχή μου
Νίκη, νίκη όπου έχω νικηθεί
Πριν από την αγάπη και μαζί
Για τη ρολογιά και για το γκιούλ μπρισίμι
Πήγαινε, πήγαινε και ας έχω εγώ χαθεί

Μόνος, και ας είναι ο ήλιος που κρατείς ένα παιδί νεογέννητο
Μόνος, και ας είμ' εγώ η πατρίδα που πενθεί
Ας είναι ο λόγος που έστειλα να σου κρατεί δαφνόφυλλο
Μόνος, ο αέρας δυνατός και μόνος τ' ολοστρόγγυλο
Βότσαλο στο βλεφάρισμα του σκοτεινού βυθού
Ο ψαράς που ανέβασε κι έριξε πάλι πίσω στους καιρούς
τον Παράδεισο


VII

Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί
Απαράλλαχτο εσύ κι ένα σπίτι στη θάλασσα
Με κρεβάτι μεγάλο και πόρτα μικρή
Έχω ρίξει μες στ' άπατα μιαν ηχώ
Να κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ
Να σε βλέπω μισή να περνάς στο νερό
Και μισή να σε κλαίω μες στον Παράδεισο.