Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η... αγχωμένη Ρεάλ και ο Messi!


Το μαξιλαράκι του +10 χάθηκε, όπως και η μπαλάρα. Οι Μερένγκες ξέχασαν ότι είναι το Νο1, επέστρεψαν σε... ξύλο και διαμαρτυρίες και δείχνουν χαμένοι σε υπολογισμούς.

«Σε κάθε ενέργεια, ατομική ή ομαδική, σκεφτόμαστε πάντα την εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης». Τα λόγια του Φλορεντίνο Πέρεθ στις 5 Μαΐου του 2000 φαντάζουν σήμερα πολύ μακρινά, όχι γιατί έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε, αλλά γιατί η μέθοδος των Μερένγκες στο βωμό της νίκης δεν έχει καμία σχέση με αυτό το -κατά κάποιον τρόπο- ρητό.

Πέντε μέλη της αποστολής αποβλήθηκαν στον αγώνα με την Βιγιαρεάλ. Από τους Ράμος και Οζίλ στο τερέν, στον Πέπε αφού είχε λήξη το ματς, στον Μουρίνιο που... έφυγε μετά το 1-1 αλλά και τον βοηθό του, Ρουί Φαρία. Παρά τη γκέλα στο 92' με την Μάλαγα, η Ρεάλ πήγε να παίξει στο «Μαδριγάλ» όντας στο +8 από την Μπαρτσελόνα, όμως στο χορτάρι δεν φάνηκε κάτι τέτοιο, αφού η Βασίλισσα ξέχασε ότι είναι η πρωτοπόρος και επέστρεψε σε ένα άσχημο στιλ παιχνιδιού.

Από το προηγούμενο κιόλας στραβοπάτημα η ομάδα του Μουρίνιο δεν δείχνει να βρίσκεται σε ψυχολογική κατάσταση ανάλογη της θέσης της στην βαθμολογία, αφού αν και βρίσκεται στο Νο1 της Primera Division, παρουσιάζει μεγάλη νευρικότητα. Οι Μαδριλένοι στο τελευταίο ματς εμοιάζαν να είναι περισσότερο χαμένοι σε... υπολογισμούς για τις αγωνιστικές που απομένουν παρά συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Τέσσερις μέρες μετά το φάουλ του Καθόρλα, ο Σένα πλήγωσε και αυτός την Ρεάλ, η οποία πλέον έφτασε τους 7 χαμένους βαθμούς σε αγώνες που έχει βρεθεί να προηγείται. Τέσσερις με Μάλαγα και Βιγιαρεάλ και τρεις με την Μπαρτσελόνα. Πέρυσι το σύνολο του Μουρίνιο δεν είχε πετάξει κανέναν πόντο από ανάλογη θέση, όπως είχε κάνει και η ομάδα του Πελεγκρίνι το 2009-10.

...από την άλλη μεριά, η Μπαρτσελόνα παρόλο που έδειχνε να είναι σε μέτρια κατάσταση και θεωρούσε την υπόθεση τίτλος χαμένη υπόθεση, αρχίζει να αποδίδει και να σκορπάει τους αντιπάλους με 4 και 5 γκολ (κάτι που έκανε η Ρεαλ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος). Πρωτάρης, ποιος άλλος από τον Lionel Messi που κατόρθωσε στα 24 του χρόνια να είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την Μπαρτσελόνα!


Στα χρόνια που έρχονται, είναι σίγουρο ότι θα θέσει τον πήχη τόσο ψηλά, που ίσως... να μην υπάρχει επόμενος! Παράλληλα, πέραν του ότι ξεπέρασε τον Ροντρίγκες, κατάφερε να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ, ως ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος που φτάνει τα 54 γκολ σε μία χρονιά!

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι το δεύτερο γκολ του Λέο απέναντι στη Γρανάδα, αυτό δηλαδή που του επέτρεψε να ξεπεράσει τον Θέσαρ, θυμίζει πολύ το πρώτο του με τη φανέλα των Καταλανών! Ήταν την Πρωτομαγιά του 2005 που ο κοντούλης πιτσιρικάς άνοιγε... λογαριασμό με αντίπαλο την Αλμπαθέτε!

Επόμενος στόχος του Λέο είναι τα 357 γκολ. Πρόκειται για τον αριθμό των τερμάτων που σύμφωνα με τα στοιχεία είχε πετύχει για τη Μπάρτσα ο Παουλίνο Αλκανταρά, αν και τα 200 από αυτά είχαν μπει σε ανεπίσημα παιχνίδια. Όταν ξεπεράσει και τον αριθμό αυτό, ο Μέσι θα είναι πρώτος... σε όλα!

Δείτε τα... πάντα όλα του Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα:



πηγή: gazzetta.gr

2 σχόλια: