Ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από το clasico! Διαβάστε τα τελευταία νέα και την καλύτερη ανάλυση του διαδικτύου, με στατιστικά, video και ό,τι άλλο φανταστείτε.


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:
Με πρωταγωνιστή τον Ντι Μαρία, ο οποίος έβαλε το πρώτο και έφτιαξε το δεύτερο γκολ, πέρασε με 0-3 από το Χιχόν φτάνοντας τις 10 σερί νίκες στην Primera. Στο Champions League πέρασε με το ίδιο σκορ από το Αμστερνταμ, αν και ακυρώθηκαν δύο κανονικά γκολ στον Αγιαξ. Με τρομερέςεμφανίσεις έχει καταφέρει να πάρει 37 βαθμούς από πιθανούς 42 στο πρωτάθλημα και στο clasico ο Μουρίνιο αναμένεται να παρατάξει σύστημα με τρία αμυντικά χαφ. Ο Τσάμπι Αλόνσο εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με την Σπόρτινγκ και παίρνει φανέλα βασικού.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Για πρώτη φορά επί των ημερών Γκουαρδιόλα, πηγαίνει στο clasico όντας στο -3, έχοντας μάλιστα και ματς περισσότερο. Ο Πικέ εξέτισε την ποινή του κόντρα στην Λεβάντε, σε ένα ματς που οι Καταλανοί κέρδισαν για πλάκα 5-0, και επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας. Αν και σε πολλά ματς φέτος έχει παίξει με 3-4-3, ο Πεπ δύσκολα θα βάλει τρεις πίσω κόντρα στην επίθεση-πολυβόλο της λίγκας. Ετοιμος ο πλάγιος μπακ Αντριάνο, όμως λογικά θα καθίσει στον πάγκο.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:
Μόνο ο σταθερά απόντας Ρικάρντο Καρβάλιο (4/0) είναι εκτός. Αν και έπαιξαν κόντρα στον Αγιαξ για το Champions League, Κακά (11/3) και Αλβαρο Αρμπελόα (8/0) αντιμετωπίζουν προβλήματα φυσικής κατάστασης προερχόμενοι από τραυματισμό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Στον αγώνα με την Λεβάντε ο Πουγιόλ ένιωσε ζαλάδα μετά από μονομαχία με τον Κονέ και αντικαταστάθηκε πριν το ημίχρονο από τον Αλβες. Σταθερά εκτός ο μέσος Αφελάι, δεν επηρεάζει τον Γκουαρδιόλα η απουσία του.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 2-1-3 (Ν-Ι-Η)
2010-11: 1-1
2009-10: 0-2
2008-09: 2-6
2007-08: 4-1
2006-05: 2-0
2005-06: 0-3

ΦΟΡΜΑ (τελευταία 6 ματς)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2
Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 7-1
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 3-0

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 5-0
Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγιεκάνο 4-0
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 1-0
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 4-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 2-2
Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 5-0

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο):
Κασίγιας, Μαρσέλο, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Ντιαρά, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Αμπιντάλ, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Σάντσες, Βίγια, Μέσι.

*Ο Μουρίνιο μόνο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (1 ισοπαλία, 3 ήττες) έχει χαμηλότερο ποσοστό νικών από αυτό που έχει τώρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και είναι 23.5% (4 νίκες, 6 ισοπαλίες, 7 ήττες).

*Ο Πορτογάλος έχει χάσει τα περισσότερα ματς της καριέρας του (7) με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, ενώ δεύτερη σε αυτή τη λίστα είναι η Λίβερπουλ με 5.

*Μόνο κόντρα στην Μπιλμπάο (8) έχει κερδίσει περισσότερα ματς από ότι με την Ρεάλ Μαδρίτης (7) ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

*Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει φέρει ούτε ισοπαλία όταν σκοράρει πρώτη στο πρωτάθλημα, από την σεζόν 2009-10. Ολες οι άλλες ομάδες έχουν χάσει τουλάχιστον 18 σε αυτό το διάστημα!

*Οι Μπλαουγκράνα έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά αυτή τη σεζόν (11), ενώ οι Μερένγκες έχουν βάλει τα περισσότερα στα τελευταία 15 (10).

*Η Ρεάλ έχει κερδίσει μόλις σε ένα από τα 11 τελευταία ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις (3 ισοπαλίες, 7 ήττες).

*Η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει μόλις σε τρία από τα τελευταία δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από το «Καμπ Νόου», ενώ πέρυσι είχε κάνει ρεκόρ με σερί εκτός έδρας νίκες (12) πέρυσι.

*Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε έξι από τα τελευταία οκτώ ματς που έδωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον μήνα Δεκέμβριο (1 ισοπαλία, 1 ήττα).

*Η ομάδα του Μουρίνιο έχει κερδίσει και τα δέκα τελευταία ματς πρωταθλήματος, σερί που είναι το καλύτερο επί των ημερών του στο «Μπερναμπέου». Το ρεκόρ του συλλόγου είναι ο 15 διαδοχικές νίκες από τη σεζόν 1960-61.

*Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν έχει ανοίξει το σκορ περισσότερες φορές από κάθε άλλον παίκτη στην Primera Division (4).

*Ο Λέο Μέσι έχει σκοράρει και στις 5 τελευταίες επισκέψεις του στο «Μπερναμπέου» σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πετύχει 7 γκολ.

* Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχθεί 6 κόκκινες κάρτες στα 7 clasico επί των ημερών Μουρίνιο, ενώ στο ίδιο διάστημα η Μπαρτσελόνα έχει 2.


πηγή: www.gazzeta.gr