Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε για τρίτη φορά τη χρυσή μπάλα Ο Αργεντινός καλύτερος ποδοσφαιριστής και για το 2011


πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

O Λιονέλ Μέσι μπορεί αποδεδειγμένα πια, να λογίζεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, καθώς σε ηλικία 25 ετών βραβεύτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ο κορυφαίος του πλανήτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπαίκτη του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας Τσάβι και στην τρίτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Είναι τεράστια η χαρά» δήλωσε ο αργεντινός επιθετικός παραλαμβάνοντας από τον (επίσης τρις νικητή του επάθλου) βραζιλιάνο Ρονάλντο το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» που αθλοθετεί από κοινού η FIFA και το γαλλικό αθλητικό περιοδικό «France Football».

Εκτός από τον βραζιλιάνο άλλοτε επιθετικό της Αϊντχόφεν, της Μπαρτσελόνα, της Ιντερ, της Ρεάλ Μαδρίτης και των Κορίνθιανς (1996, 1997, 2002), τρεις φορές αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη από τη FIFA και ο Ζινεντίν Ζιντάν (1998, 2000, 2003), ωστόσο ο Μέσι, ο οποίος σημείωσε 55 γκολ και κατέκτησε πέντε τρόπαια με τη Μπαρτσελόνα στο 2011 είναι ο πρώτος που το επιτυγχάνει για τρεις συνεχόμενες χρονιές!

«Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό το βραβείο» πρόσθεσε ο Μέσι εξηγώντας ότι «τον εφετινό τίτλο θέλω να τον μοιραστώ με τον συμπαίκτη μου στη Μπαρτσελόνα Τσάβι, ο οποίος το αξίζει και με το παραπάνω». Ο Μέσι συγκέντρωσε το 47,88% των ψήφων από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων χωρών μελών της FIFA, καθώς και των ανταποκριτών του «France Football», ενώ δεύτερος ήταν ο (δικαιολογημένα απόντας από την τελετή μιας και την Τρίτη η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται με τη Μάλαγα για το Κύπελλο Ισπανίας) Κριστιάνο Ρονάλντο με 21,6%. Ο Τσάβι, ο οποίος εκτός από στυλοβάτης των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα κατέκτησε με την εθνική Ισπανίας το Euro 2008 και το Μουντιάλ 2010, έμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην τρίτη θέση με 9,23%.

Τον θρίαμβο των Μπλαουγκράνα στο γκαλά της FIFA για τους κορυφαίους της χρονιάς, συμπλήρωσε η ανάδειξη του τεχνικού τους κ. Πεπ Γκουαρδιόλα ως καλύτερου προπονητή στον πλανήτη. Δεύτερος έμεινε ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο της Ρεάλ Μαδρίτης και τρίτος ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα και οι αργεντίνοι που δεν τον έχουν δει να παίζει μπάλα με την Αργεντινή τον ψήφισαν σαν καλύτερο του Μαραντόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή