Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα, το 2013

πηγή: Η Καθημερινή


Παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 3.000 φιλόσοφοι απ΄όλο τον κόσμο, θα γίνει στην Αθήνα το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας.

      Όπως τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τους «Δρόμους της Γνώσης», ένα σύνολο δράσεων που αφορά την αναβίωση της Ακαδημίας Πλάτωνος και φιλοδοξεί να φέρει τη φιλοσοφία στα ελληνικά σχολεία. Φιλοδοξεί, επίσης, να συνδέσει τις φιλοσοφικές σχολές και τα κλασικά λύκεια όλου του κόσμου με τον ομφαλό της φιλοσοφίας, παγκόσμια, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος.

     Συγκεκριμένα, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το 2013, 2.400 χρόνια μετά την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνος.

    Η υπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος: οι δρόμοι της Γνώσης», ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος, που στόχο έχει την ανάκτηση της συνοχής της πόλης, την ενεργοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας ως μέσο καλλιέργειας και γνώσης.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου