Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το 100αρι μας…

Έντονα επηρεασμένη από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών και με το βλέμμα στο δικό μας αγώνα που τώρα ξεκινάει, θέλησα να επισημάνω τη σημασία της διαδρομής μας από εδώ και πέρα και μέχρι τις πανελλαδικές.
Ένας γνωστός απόφοιτος πλέον του λυκείου και μελλοντικός φοιτητής κάποιας πολυτεχνικής σχολής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του μου λέει χαρακτηριστικά:  «Καλή δύναμη σε σας και μη τα δώσετε όλα από τώρα γιατί το πράγμα δεν είναι 100αρι αλλά μαραθώνιος».  Στιγμιαία συμφώνησα, αλλά καθώς αργότερα σκεφτόμουν τη μέχρι τώρα διαδρομή μας και τους έντεκα μήνες που βρίσκονται μπροστά μας συλλογίστηκα, ποιος είναι άραγε ο μαραθώνιος και ποιο το 100αρι μας; Και χωρίς καμία αμφιβολία πλέον μπορώ να πω πως ο αγώνας που ξεκινάει από την τρίτη θα είναι και δύσκολος και διαρκής και κουραστικός, αλλά  δεν είναι σε καμία περίπτωση εποχή για να κάνουμε  οικονομία δυνάμεων τώρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε δυναμικά από την αρχή, αλλιώς το παιχνίδι θα χαθεί! Αδίκως σπαταλήθηκαν – αν σπαταλήθηκαν- κάποιες περισσές δυνάμεις στα προηγούμενα χρόνια του λυκείου. Ωστόσο τώρα κάθε προσπάθεια, κάθε ξενύχτι, κάθε δύσκολη άσκηση που θα προσπαθούμε να λύσουμε είναι προς όφελος μας. Από εδώ και πέρα βάζουμε τα δυνατά μας και μακάρι να μη χρειαστεί να σταματήσουμε γιατί κουραστήκαμε.
Με μεθοδικότητα, συγκέντρωση, οργάνωση και προσήλωση στο στόχο θα βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, ο ανταγωνισμός διευρύνθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο πια και θα είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τους καλύτερους των καλύτερων για την εισαγωγή μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Καλή μας δύναμη!!!!!!