Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία Αθήνας και Ελεύθερος Χρόνος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Το νόημα της πανεπιστημιακής παιδείας—σε σύγκριση με αυτή της δευτεροβάθμιας —είναι ότι αποβλέπει στη διαμόρφωση μιας προσωπικότητας ολοκληρωμένης όχι μόνο επιστημονικά, αλλά και γενικότερα πολιτισμικά. Για το λόγο αυτό, το Πανεπιστήμιο προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες πρόσβαση σε διάφορες μορφές εξωπανεπιστημιακών δραστηριοτήτων που καλλιεργούν νέες δεξιότητες, και ακονίζουν τα ταλέντα του κάθε ατόμου. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:
Α. Δωρεάν επισκέψεις σε διάφορα Πανεπιστημιακά Μουσεία:
Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης
Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας
Φυσικής Ιστορίας στην Αρσάκειο

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσθένης Βουτυράς: ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ


Το Βιβλιόσπιτο του Χερνάντο Γκουανλάο!

Μανίλα: Βιβλία για όλους στο σπίτι ενός 60χρονου
Ο Χερνάντο Γκουανλάο μετέτρεψε την οικία του σε δημόσια βιβλιοθήκη



ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2012 16:34
Ο Χερνάντο Γκουανλάο μπροστά σε ένα μέρος από την τεράστια συλλογή βιβλίων του


Ο Χερνάντο Γκουανλάο μόλις μπήκε στην έβδομη δεκαετία της ζωής του και δεν έχει άλλα πάθη, μόνο ένα και καλό: τα βιβλία. Ο 60χρονος από τις Φιλιππίνες διαθέτει μια τεράστια συλλογή βιβλίων. Κι επειδή δεν θέλει να τα κρατάει για τον εαυτό του, πήρε μία μεγάλη και ασυνήθιστη απόφαση: μετέτρεψε το σπίτι του σε ανοικτή, δωρεάν, δημόσια βιβλιοθήκη.

Η ιδέα είναι απλή: όποιος θέλει, πάει σπίτι του Γκουανλάο, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μανίλα, δανείζεται ένα οποιοδήποτε βιβλίο (ή πολλά μαζί) και μπορεί να το/τα φέρει πίσω όποτε θελήσει - ή ακόμη και… καθόλου, καθότι, όπως λεει ο ίδιος ο συλλέκτης «ο μόνος κανόνας στη βιβλιοθήκη μου είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες!».

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012