Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πέθανε ο ποιητής των εικόνων Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων

πηγή: (εδώ)

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan άφησε την τελευταία του πνοή o μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας .Ο σκηνοθέτης υπέστη βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να υποβληθεί ή όχι σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παντελής Καψής με την αναγγελία του θανάτου του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη δήλωσε: «Όλοι πενθούμε για τον μεγάλο Έλληνα που με το έργο του τίμησε την πατρίδα μας».


«Ξεχάστε με στη θάλασσα»

«Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία αλλά δεν μπορώ να κάνω το ταξίδι σας/ Είμαι επισκέπτης/ Το κάθε τι που αγγίζω με πονάει πραγματικά/ κι έπειτα δεν μου ανήκει/ Όλο και κάποιος βρίσκεται να πει "δικό μου είναι"/ Εγώ δεν έχω τίποτε δικό μου είχα πει κάποτε με υπεροψία/ Τώρα καταλαβαίνω πως το τίποτε είναι τίποτε/ Ότι δεν έχω καν όνομα/ Και πρέπει να γυρεύω ένα κάθε τόσο/ Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω/ Ξεχάστε με στη θάλασσα/ Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία.»

(ανέκδοτο ποίημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου γραμμένο το 1982 λίγο πριν από την έναρξη συγγραφής του σεναρίου της ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα»)

Οταν ένας σκηνοθέτης όχι μόνον δεν διαβάζει αλλά ούτε καν μετρά πια τα βιβλία που γράφονται για αυτόν και το έργο του, τότε βρίσκεται στην κορυφή.

Οταν για λογαριασμό μιας ταινίας, έχει την δυνατότητα να κτίσει και μετά να γκρεμίσει ένα ολόκληρο χωριό _όπως έκανε με το «Λιβάδι που δακρύζει»_ τότε βρίσκεται στην κορυφή. Στην Γαλλία, για μια και μόνον ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το «Ταξίδι στα Κύθηρα», έχει γραφεί 600 σελίδων (!) μελέτη για ντοκτορά η οποία στην συνέχεια εκδόθηκε στο εμπόριο.

Στην Ιαπωνία έγινε πάταγος όταν οι ταινίες του κυκλοφόρησαν σε ειδική έκδοση DVD η οποία εκτός των άλλων περιείχε απαγγελία -από τις τρεις κόρες του- ποιημάτων που έχει γράψει ο ίδιος. Στην βιβλιογραφία που τον αφορά θα βρούμε ακόμα και βιβλία στα κινέζικα (!) ενώ όποτε ανακοίνωνε έστω και μια ιδέα για ταινία, τότε η ταινία αυτομάτως γινόταν γεγονός στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη πολλά χρόνια πριν την ολοκλήρωσή της όπως ακριβώς συνέβη με την τελευταία του δημιουργία «Η άλλη θάλασσα» που δυστυχώς θα μείνει ανολοκλήρωτη.

Αυτό είναι το σημείο όπου εδώ και χρόνια βρισκόταν ο Θόδωρος Αγγελόπουλος που γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά και κινηματογράφο στο Παρίσι. Αφού πέρασε από τον χώρο της κριτικής (εφημερίδα «Αλλαγή», περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος») ο σημαντικότερος σύγχρονος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, είχε βραβευθεί με ό,τι σημαντικό υπάρχει στον χώρο του κινηματογράφου: Χρυσός Φοίνικας στο φεστιβάλ Κανών για το «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα», μεγάλο βραβείο της επιτροπής για το «Βλέμμα του Οδυσσέα» στο ίδιο φεστιβάλ, Χρυσός Λέων για τον «Μεγαλέξανδρο» στο φεστιβάλ Βενετίας. Ο Αγγελόπουλος έφυγε αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό πολιτισμό. Τον πολιτισμό στον οποίο πίστευε, τον πολιτισμό για τον οποίο στεναχωριόταν τόσο πολύ και μέσα από την καρδιά του για την τωρινή κατάντια του.

«Ζούμε μια περίοδο που θα την ονόμαζα μοναδική, όχι με την καλή έννοια αλλά με την αρνητική της» είχε πει πέρσι, τέτοια εποχή στο Βήμα ο Αγγελόπουλος. «Έχω αρκετά χρόνια πίσω μου και τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει. Ακόμα και στην περίοδο του Εμφυλίου, στην περίοδο της δικτατορίας ή και στην Κατοχή, ακόμα και τότε τα πράγματα είχαν μια δυναμική περίεργη, μια δυναμική υπόγεια, που δούλευε. Υπήρχε μια αντίσταση, υπήρχαν συγκρούσεις με ιδεολογικό περιεχόμενο, υπήρχε η αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου. Όταν είχαμε χούντα, πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει και ότι τα πράγματα θα ανοίξουν. Πιστέψαμε σε αυτό που έμοιαζε ότι πάει να πάει να γίνει και ποτέ δεν έγινε».

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος κατόρθωσε να φθάσει σε αυτό το σημείο εξουσίας και αναγνώρισης, καλλιεργώντας υπομονετικά αλλά και πεισματικά την μοναδική αισθητική και γλώσσα του μέσα από μια σειρά ταινιών που αποτυπώνουν την εικόνα και την Ιστορία της Ελλάδας του. Της Ελλάδας μας. Μιας Ελλάδας που υπάρχει δίπλα μας αλλά που χωρίς τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου ίσως να μην γνωρίζαμε ποτέ. Της Ελλάδας στην «Αναπαράσταση», της Ελλάδας στον «Θίασο», της Ελλάδας στις «Μέρες του '36», της Ελλάδας στον «Μεγαλέξανδρου», στον «Μελισσοκόμο» και στο «Βλέμμα του Οδυσσέα».

«Είμαι ένας άνθρωπος που ανήκει σε μια γενιά που έχει περάσει από συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους με όλες τις έννοιες και με την απήχηση του ιστορικού παρόντος της εκάστοτε εποχής πάνω στην καθημερινότητα» είχε πει στο Βήμα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. «Θεωρώ ότι δεν μπορείς να μένεις εκτός και αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά της δικής μου γενιάς κινηματογραφιστών με την σημερινή».

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

«Αύριο μόλις ξημερώνει ένα άλλο εχθές»: η Ελένη Μπούκουρα - Αλταμούρα από τη Ρέα Γαλανάκη


Εργασία στα πλαίσια του μαθήματος Νεοελληνική Λογοτεχνία Α' Λυκείου: Τα φύλα στη λογοτεχνία


Γράφει η Ιωάννα Μιχαήλ


















ΕΛΕΝΗ, Η Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

ΡΕΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ (γνωριμία με τη συγγραφέα)

·        Βιογραφικό σημείωμα

    Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1947, σπούδασε ιστορία & αρχαιολογία στην Αθήνα κατά την περίοδο της δικτατορίας και οι πρώτες δημοσιεύσεις της έγιναν σε περιοδικά στρεφόμενα εναντίον του καθεστώτος . Ζει στο Καστρίτσι, στην περιφέρεια της Πάτρας. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας συγγραφέων, που συγκροτήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της στέγης καλών τεχνών και γραμμάτων του υπουργείου πολιτισμού ( 1944 – 1997).

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αθήνα, το 2013

πηγή: Η Καθημερινή


Παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 3.000 φιλόσοφοι απ΄όλο τον κόσμο, θα γίνει στην Αθήνα το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών και της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας.

      Όπως τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, το υπουργείο Παιδείας θα υποστηρίξει το πρόγραμμα, σε συνεργασία με τους «Δρόμους της Γνώσης», ένα σύνολο δράσεων που αφορά την αναβίωση της Ακαδημίας Πλάτωνος και φιλοδοξεί να φέρει τη φιλοσοφία στα ελληνικά σχολεία. Φιλοδοξεί, επίσης, να συνδέσει τις φιλοσοφικές σχολές και τα κλασικά λύκεια όλου του κόσμου με τον ομφαλό της φιλοσοφίας, παγκόσμια, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος.

     Συγκεκριμένα, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το 2013, 2.400 χρόνια μετά την ίδρυση της Ακαδημίας του Πλάτωνος.

    Η υπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος: οι δρόμοι της Γνώσης», ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων στην Ακαδημία Πλάτωνος, που στόχο έχει την ανάκτηση της συνοχής της πόλης, την ενεργοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας ως μέσο καλλιέργειας και γνώσης.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες επιστολές γραμμένες από τον Βολταίρο

πηγή: Η Καθημερινή


Τις έγραψε κατά τη διάρκεια της εξορίας του στην Αγγλία από το 1726 έως το 1728.


Ένας ερευνητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακοίνωσε σήμερα πως ανακάλυψε νέες επιστολές γραμμένες από τον εξέχοντα εκπρόσωπο του Γαλλικού Διαφωτισμού Βολταίρο κατά τη διάρκεια της εξορίας του στην Αγγλία από το 1726 έως το 1728, οι οποίες τεκμαίρουν τη μεγάλη επιρροή που άσκησε η διανόηση της Αλβιόνος στις ιδέες του.


«Ο Βολταίρος πέρασε στην Αγγλία δύο χρόνια σημαντικά, αλλά τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί και εξετασθεί επαρκώς, όταν ήταν περίπου 30 ετών και τότε ήταν γνωστός περισσότερο ως ποιητής», τονίζει ο Νίκολας Κρονκ, καθηγητής λογοτεχνίας και διευθυντής του Ιδρύματος Βολταίρου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Εδώ ήλθε σε επαφή με τις ιδέες των Άγγλων διανοητών κι εν συνεχεία μεταλαμπάδευσε στην ηπειρωτική Ευρώπη τον Εμπειρισμό, ο οποίος λειτούργησε ως βάση για τον Διαφωτισμό», εξήγησε ο Βρετανός ερευνητής.

«Οι επιστολές που μόλις ανακαλύφθηκαν είναι πολύ ενδιαφέρουσες διότι αποδεικνύουν πώς ο Βολταίρος, χάρις στις επαφές του με την αγγλική αριστοκρατία, μυήθηκε στις ιδέες του Διαφωτισμού», τονίζει. Σε μία από τις επιστολές του, ο συντάκτης της - του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Φρανσουά-Μαρί Αρουέ - υπογράφει ως «Φράνσις» Βολταίρ, χρησιμοποιώντας την αγγλική εκδοχή του μικρού του ονόματος.

Οι δεκατέσσερις νέες επιστολές του Βολταίρου ανακαλύφθηκαν από τον καθηγητή Κρονκ σε διάφορες αμερικανικές βιβλιοθήκες.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το 4o ΓΕΛ Χαλκίδας στο Πρόγραμμα Pisa: Programme Internationale Student Assesment


Αφορά τους μαθητές Α' Λυκείου - Θα γίνει από 7 Μάρτη μέχρι 6 Απρίλη

πηγή: (εδώ


  • Για το τι είναι το PISA πιο αναλυτικά και έγκυρα οι αγγλομαθείς μπορούν να δουν τα βίντεο δεξιά πάνω, οι μη αγγλομαθείς ας περιμένουν λίγο!



Το 4ο ΓΕΛ Χαλκίδας επιλέχτηκε ανάμεσα σε 217 Γυμνάσια, Γενικά κι Επαγγελματικά Δημόσια και Ιδιωτικά Λύκεια απ’όλη την Ελλάδα. Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PISA συμμετέχουν σχολεία από 67 χώρες της Ευρώπης με σκοπό να αξιολογηθεί η ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει στο σχολείο οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές/τριες στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Τα γνωστικά πεδία που εξετάζονται είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και η Κατανόηση Κειμένου.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική εγκύκλιο :

ΘΕΜΑ : Έγκριση άδειας επίσκεψης για τη διεξαγωγή της έρευνας PISA του Ο.Ο.Σ.Α. σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) έχει αναλάβει την ευθύνη διεξαγωγής του Διεθνούς Προγράμματος για την αξιολόγηση των μαθητών – PISA 2012 (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το πρόγραμμα αυτό διεξάγεται σε 67 χώρες και διερευνά την ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει στο σχολείο οι δεκαπεντάχρονοι μαθητές/τριες στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Τα γνωστικά πεδία που εξετάζονται είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και η Κατανόηση Κειμένου.

Στη χώρα μας η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από 7 Μαρτίου 2012 έως και 6 Απριλίου 2012 και θα συμμετάσχουν 217 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια. Τα σχολεία αυτά έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία.

Στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του συνημμένου πίνακα θα αποσταλεί από το ΚΕΕ επιστολή με την οποία θα ζητείται να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους δεκαπεντάχρονους μαθητές/τριες.

Για την άρτια και επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος παρακαλούμε να διευκολύνετε το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.) στο τηλέφωνο 210-3312406 (εσ. 532-536).

Δείτε τον πίνακα με όλα τα σχολεία που επιλέχθηκαν :ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
155 1o Γ/ΣΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
22 1o ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
147 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
148 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
206 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
141 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
202 1ο Γ/ΣΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
79 1ο Γ/ΣΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
198 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
207 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
122 30 ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
142 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
« ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ «
74 3ο Γ/ΣΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
78 3ο Γ/ΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
184 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
205 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
71 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
189 Γ/ΣΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
139 ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ
192 ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ
168 ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΡΟΥ
66 ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
213 « ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΙΤΗ « Α. Ε.
151 1 ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
13 10 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
177 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
120 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
87 12ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1 19ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
68 1o ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
200 1o ΕΠΑ.Λ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
171 1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
135 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
96 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΡΜΗΣ
99 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
89 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
3 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
111 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΛΑΣΗΘΙΟΥ
9 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
113 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
75 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
188 1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
48 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
183 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
101 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ
40 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
45 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ
29 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
42 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
182 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ
21 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
41 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
25 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
51 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
121 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
33 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
179 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
131 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
149 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ
172 1ο ΕΠΑ.Λ THNOY
136 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
108 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
56 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
124 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
144 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΡΤΑΣ
58 1ο ΕΠΑ.Λ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
106 1ο ΕΠΑ.Λ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
164 1ο ΕΠΑ.Λ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
153 1ο ΕΠΑ.Λ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
105 1ο ΕΠΑ.Λ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
201 1ο ΕΠΑ.Λ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
57 1ο ΕΠΑ.Λ ΝΙΚΑΙΑΣ
54 1ο ΕΠΑ.Λ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
109 1ο ΕΠΑ.Λ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
107 1ο ΕΠΑ.Λ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
208 1ο ΕΠΑ.Λ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
55 1ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
197 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
170 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟ
91 2 ΛΥΚ. ΘΕΡΜΗΣ
88 24ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
19 24ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
95 2o ΛΥΚΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
110 2η ΕΠΑ.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΑΕΔ)
92 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
162 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
93 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
5 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
137 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
199 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
134 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
46 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
39 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
38 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
20 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
32 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
117 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
52 2ο ΠΕΙΡΑΜ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
6 2ο Γ/ΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
63 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
129 2ο ΕΠΑ.Λ ΔΡΑΜΑΣ
60 2ο ΕΠΑ.Λ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
73 2ο ΕΠΑ.Λ ΛΑΜΙΑΣ
186 2ο ΕΠΑ.Λ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
59 2ο ΕΠΑ.Λ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
196 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
23 3 ΛΥΚ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ
97 3o ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
8 3o Γ/ΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
138 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
128 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
127 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
204 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
28 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
37 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
62 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
4 46ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
102 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
163 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
104 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
81 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
76 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
152 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
161 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
47 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
50 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
26 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

72 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

187 4ο ΕΠΑ.Λ ΛΑΡΙΣΑΣ
2 50ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
10 59ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
11 5o Γ/ΣΙΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
98 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
181 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
53 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
34 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
30 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΟΛΗΣ
123 5ο ΕΠΑ.Λ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
31 6o ΛΥΚΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
125 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
27 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
44 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
35 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
160 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
12 7 Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
180 8ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
7 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
185 9ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
49 9ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
217 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
203 Γ/ΣΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
14 Γ/ΣΙΟ ΥΔΡΑΣ
130 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΕΡΩΝ ΕΒΡΟΥ
174 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
190 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
146 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ
80 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
165 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΡΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
64 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
175 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
145 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
77 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΡΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
156 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΒΟΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ
112 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
176 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΞΥΝΕΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
166 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣΣΑΡΩΝ
15 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
132 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
210 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΛΥΚ.ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
211 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧ. Ι.»ΝΤ’ΑΡΚ»
61 ΕΠΑ.Σ ΒΟΗΘ. ΝΟΣ/ΤΩΝ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ » Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
173 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
154 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
16 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΝΔΡΑΣ Λ.Τ
215 ΙΔ.ΓΥΜΝAΣIO ΖΑΝΝΕΙΟ
209 ΙΔΙΩΤ.ΛΥΚΕΙΟ »Ι.ΤΣΙΑΜΟΥΛΗ»
214 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 3ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤ.
216 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕΜΕ
167 ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΜΩΛΟΥ
150 ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ
65 ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΩΝ
158 ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
86 ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
83 ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
195 ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
178 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
133 ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΠΩΝ
193 ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ
69 ΛΥΚΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
67 ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ
100 ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
85 ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ
70 ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
126 ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
82 ΛΥΚΕΙΟ ΧΕΡΣΟΥ
212 ΛΥΚΕΙΟ » ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ»
24 ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ
103 ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
169 ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
159 ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΤΡΟΥΣ » ΔΗΜ. ΑΚΑΛΗΣ «
118 ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ
143 ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ
90 ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
17 ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
18 ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
116 ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΕΣΩΝ
115 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ
36 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
114 ΛΥΚΕΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ
84 ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ
140 ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
119 ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
94 ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
157 ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
α/α Ονομασία σχολείου
191 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
43 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
194 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Στη μνήμη του Βασίλη Τσιτσάνη

Ήταν 18 Ιανουαρίου του 1984, ανήμερα των 69ων γενεθλίων του, όταν έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και στιχουργός Βασίλης Τσιτσάνης, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και της λαϊκής μουσικής. […]



Τι είναι η Ποίηση;


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κρύος καιρός..

Κρύα και άδεια καρδιά...Πείτε κάτι να φτιάξει η διάθεση ρε παιδιά...

Άραγε ποτέ δεν είναι αργά;

Επειδή αρκετά ανεχτήκαμε τις μεγάλες ομάδες,να μια ομάδα που αξίζει πραγματικά!!!!

Αυτή είναι η ΕΛΠΙΣ ΧΟΡΤΕΡΟΥ.....

Η Ελπίς Χορτερού είναι μια ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα του Χορτερού και αγωνίζεται στη Β΄ερασιτεχνική κατηγορία του νομού Σερρών.Ιδρύθηκε τη σεζόν 1965-66.Κυρίαρχο χρώμα των εμφανίσεων τις είναι το πράσινο.Η έδρα της ομάδας βρίσκεται στο Χορτερό Σερρών.Το γήπεδο της Ελπίδος είναι ανοιχτό με θέσεις ορθίων και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο του Χορτερού,που εξυπηρετεί κυρίως αγροτικούς σκοπούς.Η Ελπίς έχει πάρει τα πρωταθλήματα της Β΄και Γ΄ερασιτεχνικής κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος.

Τα λόγια είναι περιττά.....Απλά απολαύστε την!!!!!






Πηγές:www.youtube.com , el.wikipedia.org ,www.google.gr

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Υπόθεση Ντρέιφους

Σαν σήμερα!

πηγή: http://www.sansimera.gr/articles/45


Άλφρεντ Ντρέιφους
Η πολύκροτη Υπόθεση Ντρέιφους έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες και αποτέλεσε το επίκεντρο μιας έντονης αντιπαράθεσης, που ταλάνισε τη γαλλική κοινωνία για πολλά χρόνια.

Το 1894 ο αξιωματικός του πυροβολικού Άλφρεντ Ντρέιφους οδηγήθηκε ενώπιον στρατοδικείου και καταδικάστηκε για προδοσία. Μία κατηγορία που βασίστηκε σε απλές υποψίες και κυρίως στην εβραϊκή καταγωγή του. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια κάθειρξη, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, στο Νησί του Διαβόλου, στη Γαλλική Γουινέα.

Η υπόθεση πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Έγινε πολιτικό και ιδεολογικό λάβαρο, δίχασε βαθιά τη Γαλλία, συντάραξε τα θεμέλια της Γαλλικής Δημοκρατίας, και έφερε στο φως δηλητηριώδεις χυμούς που διαπότιζαν το σώμα της γαλλικής κοινωνίας, όπως π.χ. το ανερχόμενο κύμα αντισημιτισμού. Ο στρατός, όταν διαπίστωσε το λάθος, χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να το συγκαλύψει.

Στο πλευρό του Ντρέιφους τάχθηκαν προοδευτικοί πολιτικοί, σοσιαλιστές και διανοούμενοι, όπως ο Εμίλ Ζολά, ο οποίος στις 13 Ιανουαρίου του 1898 δημοσίευσε στην εφημερίδα «L' Aurore» μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρος της χώρας, υπό τον τίτλο «Κατηγορώ».

Το κείμενο αυτό αποτέλεσε την κύρια αιτία για την αναψηλάφηση της υπόθεσης, που οδήγησε τελικά στην αθώωση του Ντρέιφους, ο οποίος στις 12 Ιουλίου του 1906 επέστρεψε στο σύνταγμά του, με το βαθμό που είχε πριν από τη μακρόχρονη δικαστική του περιπέτεια.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τιμή και δόξα στο Θρασύβουλο Φυλής

Α.Ο. Θρασύβουλος Φυλής
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θρασύβουλος Φυλής
Πλήρες όνομα Θρασύβουλος Φυλής Α.Ο. Π.Α.Ε.
Ίδρυση 1938
Έδρα Στάδιο Φυλής





Ο Θρασύβουλος Φυλής είναι ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα των δραστηριοτήτων του τη Φυλή Αττικής. Ως επίσημο έτος ίδρυσής του καταγράφεται το 1938 και χρώματά του είναι το πράσινο και το λευκό. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής. Κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 συμμετείχε στην Α' Εθνική Κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ονομασία αυτή δόθηκε στην ομάδα προς τιμήν του Αθηναίου στρατηγού Θρασύβουλου, ο οποίος το 403 π.Χ. με μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του και με ορμητήριο το Φρούριο της Φυλής, κατέλαβε αρχικά τον Πειραιά και έπειτα την Αθήνα, καταλύοντας το καθεστώς των Τριάκοντα Τυράννων, κι επαναφέροντας το δημοκρατικό πολίτευμα στην πατρίδα του.[1]






συνέχεια στη Wikipaideia






Dilated Peoples!

Μετά από ένα σωρό ανακοινώσεις συναυλιών που μας χαροποίησαν και φέτος, ήρθε να προστεθεί στην λίστα και το όνομα των Dilated Peoples. To εκρηκτικό rap σχήμα αποτελείται από τους Evidence, Rakaa Iriscience και Dj Babu. Πολυτάλαντοι και άκρως δημιουργικοί, με κλασσικά πλέον albums όπως τα The Platform και The Expansion Team και στη συνέχεια με τα πολύπλευρα, Neighborhood Watch και 20/20, πρόκειται να ξεσηκώσουν το ελληνικό κοινό, το οποίο θα ζήσει παρόμοιες στιγμές όπως και το 2001 που είχαν επισκεφτεί για πρώτη φορά τη χώρα μας.


Ερχόμενοι από το Los Angeles, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πολλά πάνω στην λεπτή γραμμή μεταξύ του underground και του mainstream. Αν και η περισσότερη φήμη τους οφείλεται σε συναυλίες που έχουν κάνει σε διεθνή clubs και festivals, είναι ακόμη γνωστοί για τα αυθεντικά κλασσικά hip-hop album και κομμάτια τους.
Έχουν επίσης γίνει γνωστοί ατομικά, με σόλο καριέρες, όπως τα The Weatherman LP, The Layover EP και το πρόσφατο Cats & Dogs του Evidence, το Beat Tape Instrumentals και το Duck Season του DJ Babu και το Crown of Thorns του Rakaa το 2010, που ξεχώρισε. Σαν Dilated Peoples έχουν μείνει πολύ καιρό εκτός. Γι αυτό ήδη ετοιμάζουν το επόμενο album τους με τίτλο " Directors of Photography" που αναμένεται να βγει στα μέσα του 2012, και συνεχίζουν τα τουρ στον κόσμο όλο τον χρόνο σαν group αλλά και σαν solo καλλιτέχνες.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theatre Θεσσαλονίκης.
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Fuzz Αθήνα.




Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε για τρίτη φορά τη χρυσή μπάλα Ο Αργεντινός καλύτερος ποδοσφαιριστής και για το 2011


πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

O Λιονέλ Μέσι μπορεί αποδεδειγμένα πια, να λογίζεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, καθώς σε ηλικία 25 ετών βραβεύτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ο κορυφαίος του πλανήτη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπαίκτη του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας Τσάβι και στην τρίτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Είναι τεράστια η χαρά» δήλωσε ο αργεντινός επιθετικός παραλαμβάνοντας από τον (επίσης τρις νικητή του επάθλου) βραζιλιάνο Ρονάλντο το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» που αθλοθετεί από κοινού η FIFA και το γαλλικό αθλητικό περιοδικό «France Football».

Εκτός από τον βραζιλιάνο άλλοτε επιθετικό της Αϊντχόφεν, της Μπαρτσελόνα, της Ιντερ, της Ρεάλ Μαδρίτης και των Κορίνθιανς (1996, 1997, 2002), τρεις φορές αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη από τη FIFA και ο Ζινεντίν Ζιντάν (1998, 2000, 2003), ωστόσο ο Μέσι, ο οποίος σημείωσε 55 γκολ και κατέκτησε πέντε τρόπαια με τη Μπαρτσελόνα στο 2011 είναι ο πρώτος που το επιτυγχάνει για τρεις συνεχόμενες χρονιές!

«Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό το βραβείο» πρόσθεσε ο Μέσι εξηγώντας ότι «τον εφετινό τίτλο θέλω να τον μοιραστώ με τον συμπαίκτη μου στη Μπαρτσελόνα Τσάβι, ο οποίος το αξίζει και με το παραπάνω». Ο Μέσι συγκέντρωσε το 47,88% των ψήφων από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων χωρών μελών της FIFA, καθώς και των ανταποκριτών του «France Football», ενώ δεύτερος ήταν ο (δικαιολογημένα απόντας από την τελετή μιας και την Τρίτη η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται με τη Μάλαγα για το Κύπελλο Ισπανίας) Κριστιάνο Ρονάλντο με 21,6%. Ο Τσάβι, ο οποίος εκτός από στυλοβάτης των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα κατέκτησε με την εθνική Ισπανίας το Euro 2008 και το Μουντιάλ 2010, έμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην τρίτη θέση με 9,23%.

Τον θρίαμβο των Μπλαουγκράνα στο γκαλά της FIFA για τους κορυφαίους της χρονιάς, συμπλήρωσε η ανάδειξη του τεχνικού τους κ. Πεπ Γκουαρδιόλα ως καλύτερου προπονητή στον πλανήτη. Δεύτερος έμεινε ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο της Ρεάλ Μαδρίτης και τρίτος ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Καλή Χρονιά!!! 2012!!!! ♥

Γειά σας παιδιά!!!!! Καλή Χρονιά!!! Εύχομαι το 2012 να φέρει σε όλους μας ότι επιθυμούμε και μας κάνει να αισθανομαστε ήρεμα....
Το 2012 περιμένω να είναι μια δημιουργική και καθοριστική χρονια!!! Και σαφώς να είναι πολύ καλύτερο από το 2011!!!!
Ωστόσο εσείς τί περιμένετε και τί εύχεστε για το 2012?